Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

€8,09 €6,74 bez DPH

Zvoľte variant

Som biela čokoláda plná karamelových tónov, delikátnej chuti a jedinečných vôní. Zdvihnem zo stoličky aj toho najväčšieho kritika a čokoládového závisláka!

          • mliečna a výrazne karamelová chuť
          • vhodná na priamu konzumáciu alebo do pečenia
          • nižší obsah cukru a vysoký podiel kakaového masla

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,09
€6,74 bez DPH

Podrobný popis

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Informácie a výživové hodnoty 

Intenzita čokolády prekvapí, a to najmä vysokým podielom kakaového masla, ktorý nie je v bielej čokoláde obvyklý. Bežne sa pohybuje okolo 20%, avšak Vanini Aurum ho má minimálne 35 %. Výrazná je tiež krémová chuť sladkého karamelu s podtónmi mlieka, vanilky a jemne slaným zakončením. Čokoláda zaujme krásnou karamelovou farbou a tiež nízkym obsahom cukru.

Použitie

Tekutosť je vyššia (4/5), čo mení aj využitie čokolády. Vhodná je na tekuté ganache a náplne, modelovanie, krémy a na tenké, chrumkavé polevy. Vykúzlite s ňou tú najtenšiu, jemne chrumkavú čokoládovú vrstvu, čo oceníte najmä pri výrobe praliniek; ozdobíte s ňou vaše cukrárske výtvory, alebo si z nej môžete pripraviť horúcu čokoládu. A v lete neodolateľnú zmrzlinu!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje minimálne 35,11 % kakaového masla a 29,83 % mlieka.
  2. Kakaové maslo použité na výrobu čokolády je vysoko kvalitné, z vlastnej produkcie výrobcu.
  3. Čokoláda sa vyrába v talianskej továrni na čokoládu ICAM s tradíciou už od roku 1946.
  4. Cukor sa do čokolády pridáva až po karamelizácii.
  5. Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 45–50 °C, schladenie 27–28 °C a použitie pri 29–30 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 35,11 % kakaové maslo, 32,71 % cukor, 29,83 % sušené mlieko, 0,85 % pálený cukor, 0,78 % odtučnené sušené mlieko, 0,3 % emulgátor: sójový lecitín, 0,2 % soľ, 0,2 % prírodná aróma, 0,02 % vanilkový extrakt
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť cca 2 cm
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zohnať ochutenú bielu čokoládu v nami požadovanej kvalite je pekný oriešok. Dôležitý prvok je pre mňa podiel kakaového masla a samozrejme chuť a vôňa. Teší ma, že karamel je založený na poctivej karamelizácii cukru a že obsah kakaového masla je vyšší ako u iných bielych a ochutených čokolád. Domácich aj profesionálnych pekárov určite poteší, že má jemnú a krémovú konzistenciu, skvele sa s ňou pracuje a ľahko sa rozpúšťa. Výrobca dbá na kvalitu vstupných surovín, má dlhú tradíciu a môžeme sa na neho spoľahnúť. S takýmito podnikmi je vždy radosť spolupracovať. "
 
Vanini Aurum karamelova cokolada SK

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do desiatonosiča a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ / kcal
Tuky g
z toho nasýtené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bielkoviny g
Soľ g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik mg
Železo mg
Horčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: