Karamelová prírodná aróma
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Karamelová prírodná aróma
Informácie o produkte
Naša aróma je vyrobené predovšetkým z kvalitného karamelu a nie z látok, ktoré ho napodobňujú. Výrobca aróm vyberá svoje suroviny starostlivo a taktiež také, ktoré nie sú geneticky modifikované a neobsahujú konzervačné látky. Arómy sa používajú pri pečení, ale aj nepečení a ich úlohou je vyzdvihnutie chuti produktu bez toho, aby narušili jeho štruktúru. Karamelová aróma je vysoko koncentrovaná, takže stačí päť - šesť kvapiek, ktoré nahradia jednu čajovú lyžičku karamelu.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- vyrobené z pravého karamelu (nie GMO)
- 6 kvapiek sa rovná jednej čajovej lyžičke čerstvej suroviny
- bezlepkové, vhodné pre vegánov
- propylénglykol je hygroskopická látka, ktorá napomáha udržiavať pary vonných látok v sebe
- nenarušujú štruktúru produktu
Zloženie | prírodná aróma karamelu, propylénglykol |
Krajina pôvodu | Veľká Británia |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | sklenená fľaštička s kvapkadlom |
Úprava | aróma |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"O arómy som sa začal zaujímať v súvislosti s ekologicky vhodnejšími a efektívnejšími produktmi. Je oveľa výhodnejšie podporiť arómu torty, kávy, drinku alebo čohokoľvek ďalšieho pár kvapkami prírodnej arómy s výraznou vôňou, než surovinou, ktorá tak silnou arómou nedisponuje a môže nepríjemne ovplyvniť konzistenciu výrobku, napr. obsah vody v ovocí. Pridáme pár kvapiek arómy a je to! Práve preto som sa rozhodol šetriť suroviny, čas i prírodu. A pokiaľ Vám ide o ochutenie vlastných výrobkov, kde Vám záleží na štruktúre, konzistencii a samozrejme chuti a vôni, je ekologickejšie, praktickejšie a rýchlejšie riešenie - prírodná aróma."
Ako sa arómy vyrábajú?
Arómy sa vyrábajú zo surovín, ktoré sú tak málo výrazné, že ich nejde extrahovať tak ľahko ako vanilku. Napríklad, ak by sme chceli extrahovať melón, na jednu fľaštičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melónu. Preto sa pre výrobu takejto arómy nepoužíva klasická extrakcia s rozpustením v etanole, ale látky zodpovedné za vôňu sa špeciálnou metódou replikujú (množia). Keďže takáto aróma má vlastnosť rýchlo sa vyparovať, je vložená do hygroskopického (bez vône a chuti) propylénglykolu, ktorý pohltí vodné pary či látky a mení ich skupenstvo z pary na hustú tekutinu.
Použitie
- pozdvihnutie chuti
- do pečených koláčov, tort
- ale aj nepečených
- do miešaných nápojov, smoothies
- do zmrzlín
Tip
Čo tak si svoj dezert dozdobiť kúskami karamelovej čokolády?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.