Karamelový púder

od €2,36 od €1,97 bez DPH

Zvoľte variant

Jemný, sladký a voňavý ako cukríky - taký som ja! Som ten najjemnejší karamelový púder, ktorý si kedy videl! Máš dekadentnú náladu hneď od rána? Šup so mnou do kaše alebo na lievance!

          • extra jemný púder - v domácich podmienkach nevyrobiteľný
          • pre dokonalé zdobenie cukrárskych výrobkov
          • jemná chuť maslového karamelu

Detailné informácie

100g
Skladom
€2,36
€1,97 bez DPH
500g
Skladom
€8,86
€7,38 bez DPH
25kg (karton)
Skladom
€383,95
€319,96 bez DPH

Podrobný popis

Karamelový púder

Informácie a výživové hodnoty 

Tak s týmto púdrom zakryjete naozaj všetky nedokonalosti. Samozrejme, že tým myslíme vaše cukrárske výtvory! Stačí, keď zákusok či tortu jemne poprášite, a dodáte mu tak lahodnú sladkú čiapku. Púder ale nemusíte používať len ako ozdobu, skvele sa hodí aj ako prísada do ovsených vločiek, jogurtu či krupicovej kaše. Môžete ním dochutiť svoj ranný shake alebo ním posypať čerstvé palacinky. Karamel sa na prach drví ťažko, v mažiari sa začne lepiť a mlecí stroj vám nepomelie všetky kúsky rovnako. Teší nás, že vám s týmto karamelovým púdrom ušetríme čas i prácu!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  • uchovávajte v dobre uzatvorenej nádobe 
  • v nádobe s dierami púder navlhne
  • výrobok obsahuje mliečne alergény 
  • karamel vzniká pomalým zahrievaním cukru 
  • k výrobe púdru dochádza mixovaním tuhého karamelu 

Základná špecifikácia
Zloženie odstredené mlieko, sladká srvátka, cukor, maslo
Krajina pôvodu Nemecko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie zipper / kartón
Veľkosť nešpecifikované
Úprava varený / pálený púder
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Karamel, a hlavne ten mliečny, mám rád od detstva. Občas ma prepadne chuť pridať si do ovsenej kaše s jablkami trochu karamelu, ale ráno sa často ponáhľam a polevy zo supermarketu ma po prečítaní zložení odrádzajú. Keď to chce len štipku sladkého tónu alebo finesy na tanier, hodí sa mať v kuchyni práve tento púder. Je krásne jemný, takže sa počas sypania cez čajové sitko rovnomerne rozpráši, nádherne vonia a chutí naozaj ako poctivý mliečny karamel.
 
 
Ako sa karamelový púder vyrába?
 
Príprava púdru je celkom ošemetná. V prvom rade je nutné vyrobiť si karamel. K tomu používame cukor, ktorý zjemníme maslom, mliekom a tiež sladkou srvátkou. Cukor a ostatné ingrediencie sa pomaly zahrievajú a tuhnú, kým nevytvoria sladkú tmavo-zlatú hmotu. Následne je nutné stále tekutú hmotu vyliať do vopred pripravenej nádoby tak, aby bola v tenučké vrstve rozprestretá na veľkej ploche. To zaistí rýchle tuhnutie. Po dokonalom stuhnutí je nutné karamelový plát nalámať na menšie kúsky a rozmixovať na prach.

 

Použitie

  • do rôznych nápojov (mlieko, káva, čaj)
  • do jogurtov či ovsenej kaše 
  • pridanie do cesta alebo krému
  • posypanie sladkých jedál
  • profesionálna ozdoba koláčov i zákuskov

 

Tip

Pre netradičnejšie ochutenie Vašich kuchárskych výtvorov vyskúšajte tiež sladké drievko púder

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia kJ / kcal
Tuky g
z toho nasýtené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bielkoviny g
Soľ g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: