Kávové zrná pražené v horkej čokoláde s mocca

€8,75 €7,29 bez DPH

Zvoľte variant

Instantná dávka kofeínu v každom súste! Tak to sme my – kvalitné kávové zrná zjemnené chuťou lahodnej horkej čokolády, v ktorej ucítiš aj krémové mocca coffee. A až budeš počuť to chrupnutie, nebudeš chcieť už nikdy prestať.

          • starostlivo vybrané zrná 80% Arabika a 20% Robusta vo vegan horkej čokoláde
          • originálna čokoláda s príchuťou mocca coffee
          • NÁŠ PRODUKT – z dielne mamičky jedného z našich majiteľov!

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,75
€7,29 bez DPH

Podrobný popis

Kávové zrná pražené v horkej čokoláde s mocca

Informácie a výživové hodnoty 

Voňavé kávové zrná obalené v horkej čokoláde rozprúdia váš deň. A to nielen obrazne. Kofeín obsiahnutý v produkte vám vyplaví adrenalín a vy budete plní energie. Čokoláda sa na jazyku krásne rozplynie a kávové zrno vnútri príjemne chrumká vďaka starostlivému praženiu. Je to skvelý parťák na dlhé cesty, do školy či do práce. Kávové zrná sú výber z rady talianskeho espressa s vysokým obsahom kofeínu pre okamžité povzbudenie a rýchle dodanie energie. Stredné praženie tejto chuťovo vyváženej zmesi zŕn Robusta a Arabica dodáva káve horko-čokoládové aróma, hutnú krémovú a jemnú chuť. Mimo skvelú chuť a vôňu navyše vyzerajú skvelo na všetkých dezertoch a cukrovinkách. A čo by to bolo za mocca cukrovinky bez krásnej ozdoby a výraznej vône aj chute kávy?

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Chuť kávy a čokolády je jednou z najčastejšie párovaných kombinácií.
  2. Kávové zrná a kakaové bôby zdieľajú podobné aróma a chuťové tóny.
  3. Poznáme dve základné skupiny kávy – arabica a robusta.
  4. Sladká chuť čokolády potláča prirodzenú horkosť kávy.
  5. Káva je celosvetovo druhou najpredávanejšou komoditou (hneď po rope). 

 

Základná špecifikácia
Zloženie kávové zrná, horká 70% čokoláda (kakaová hmota, cukor, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerolpolyricínoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagaskar)
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduch do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava zrná v čokoláde
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa káva pestuje a praží?

Pestovanie kávy je pomerne náročné, pretože existuje hneď niekoľko faktorov, ktoré môžu znehodnotiť celú úrodu. Existuje mnoho druhov kávy, z ktorých zaručene poznáte arabicu či robustu. Zber sa musí vykonať v ten správny čas, pretože ak by zrná nedozreli alebo prezreli, ovplyvnilo by to chuť kávy. Niektoré druhy sa pestujú na malých kríkoch, iné na vysokých stromoch. Zo zŕn kávy sa odstráni kôstka a pergamenový obal. Potom sa zrnká kávy triedia a preberajú. Ďalej prichádza na rad praženie kávy, pri ktorom dochádza k rôznym zložitým chemickým reakciám a káva postupne získava svoju charakteristickú chuť a vôňu.

 

Tip

Zabaľte si kávové zrná do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2060 kJ / 496 kcal
Tuky 31,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 16,4 g
Sacharidy 30,5 g
z toho cukry 17,6 g
Vláknina 14,8 g
Bielkoviny 10,8 g
Soľ 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
N Avatar autora | 3.4.2021
Mala som trochu obavy, či to nebude až veľmi horké, ale nie (tak akurát). Kto má rád kávu, tak si určite pochutná :)