Kávové zrná pražené v horkej čokoláde s mocca
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kávové zrná pražené v horkej čokoláde s mocca
Informácie a výživové hodnoty
Voňavé kávové zrná obalené v horkej čokoláde rozprúdia váš deň. A to nielen obrazne. Kofeín obsiahnutý v produkte vám vyplaví adrenalín a vy budete plní energie. Čokoláda sa na jazyku krásne rozplynie a kávové zrno vnútri príjemne chrumká vďaka starostlivému praženiu. Je to skvelý parťák na dlhé cesty, do školy či do práce. Kávové zrná sú výber z rady talianskeho espressa s vysokým obsahom kofeínu pre okamžité povzbudenie a rýchle dodanie energie. Stredné praženie tejto chuťovo vyváženej zmesi zŕn Robusta a Arabica dodáva káve horko-čokoládové aróma, hutnú krémovú a jemnú chuť. Mimo skvelú chuť a vôňu navyše vyzerajú skvelo na všetkých dezertoch a cukrovinkách. A čo by to bolo za mocca cukrovinky bez krásnej ozdoby a výraznej vône aj chute kávy?
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Chuť kávy a čokolády je jednou z najčastejšie párovaných kombinácií.
- Kávové zrná a kakaové bôby zdieľajú podobné aróma a chuťové tóny.
- Poznáme dve základné skupiny kávy – arabica a robusta.
- Sladká chuť čokolády potláča prirodzenú horkosť kávy.
- Káva je celosvetovo druhou najpredávanejšou komoditou (hneď po rope).
Zloženie | kávové zrná, horká 70% čokoláda (kakaová hmota, cukor, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerolpolyricínoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagaskar) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduch do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | zrná v čokoláde |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa káva pestuje a praží?
Pestovanie kávy je pomerne náročné, pretože existuje hneď niekoľko faktorov, ktoré môžu znehodnotiť celú úrodu. Existuje mnoho druhov kávy, z ktorých zaručene poznáte arabicu či robustu. Zber sa musí vykonať v ten správny čas, pretože ak by zrná nedozreli alebo prezreli, ovplyvnilo by to chuť kávy. Niektoré druhy sa pestujú na malých kríkoch, iné na vysokých stromoch. Zo zŕn kávy sa odstráni kôstka a pergamenový obal. Potom sa zrnká kávy triedia a preberajú. Ďalej prichádza na rad praženie kávy, pri ktorom dochádza k rôznym zložitým chemickým reakciám a káva postupne získava svoju charakteristickú chuť a vôňu.
Tip
Zabaľte si kávové zrná do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2361 kJ / 570 kcal |
Tuky | 44,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 18,8 g |
Sacharidy | 23,1 g |
z toho cukry | 19,9 g |
Vláknina | 19,1 g |
Bielkoviny | 12,3 g |
Soľ | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.