Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kešu čokoláda 40%

Som bezlaktózová alternatíva k bežnej mliečnej čokoláde. Obsahujem kešu, vďaka ktorému mám smotanovo jemnú chuť a textúru. A celý proces mojej výroby až po zabalenie sa odohral na Madagaskare!

  • jemná krémová chuť
  • vegan a bezlepková
  • kúpou podporíte madagaskarských farmárov

Vyberte balenie

Vaša cena

38,08 €

Tovar môžete mať už 3. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

101 ks skladom

.PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 6. 12.
Zásielkovňa 3,50 € 3. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 6. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 6. 12.

Kešu čokoláda 40%

Informácie o produkte

Jedinečná čokoláda, ktorá zaujme svojou chuťou, zložením i pôvodom. Svetlo hnedá farba a krémovo jemná chuť s lahodnými tónmi ovocia a orieškov tvoria dokonalú všestrannú čokoládu, ktorú môžete len tak maškrtiť, alebo ju využiť napríklad na polevy, do plneného pečiva či maslových krémov, alebo na prípravu neodolateľnej vegánskej zmrzliny. Všetky suroviny použité na jej výrobu pochádzajú priamo z Madagaskaru – od kakaových bôbov až po kešu oriešky.

proces výroby čokolády

Čo znamená Raise Trade

Kúpou tejto čokolády podporujete priamo madagaskarských farmárov. A ako? Kakaové bôby pochádza z údolia Sambirano na severozápade Madagaskaru. Čím väčšie množstvo a čím kvalitnejšie kakaové bôby domáci farmári vypestujú, tým väčší príjem majú a môžu si dovoliť lepší život. Kakaové bôby sú opatrne roztriedené a vyberú sa naozaj len tie najkvalitnejšie. Väčšinou sa bôby posielajú na ďalšie spracovanie do iných krajín, ale program Raise Trade dohliada na to, že sú bôby pestované aj spracovávané priamo na Madagaskare. A až následne predávané. Tento proces tak podporuje tamojšieu ekonomiku a zvyšuje povedomie o pôvode produktov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

TOP informácie o čokoláde s kešu orieškami

  1. Neprešla žiadnym chemickým spracovaním, je vyrobená z nealkalizovaných kakaových bôbov.
  2. Teplota topenia čokolády je 45 až 50 °C, tuhne pri 27 °C, použitie pri 32 až 33 °C.
  3. Obsahuje o 44 % menej cukru ako udáva európsky štandard pre mliečne čokolády.
  4. Neobsahuje žiadne pridané príchute (ani vanilku) a je bez konzervantov.
  5. Víťaz Great Taste Award 2019. 
Tomáš Hofman

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 904× prečítané | 7 minút

Čokoláda z Madagaskaru

Čokoláda z Madagaskaru

26.04.21 | 333× prečítané | 5 minút

Základné špecifikácie
  • Zloženie třtinový cukr, kakaové máslo, kešu ořechy jádra, kakaové boby
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Krajina pôvodu Madagaskar
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový obal
  • Veľkosť 10×100 g
  • Úprava tabulky čokolády
  • Odroda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Tabuľky
  • Chuť Mliečna
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2483 kJ / 594 kcal
  • Tuky 46 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 23 g
  • Sacharidy 44 g
  • z toho cukry 35 g
  • Vláknina 3 g
  • Bielkoviny 6 g
  • Soľ 0,02 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik Vápník;
  • Železo Železo;
  • Horčík Hořčík;
  • Draslík Draslík;
  • Meď Měď;
  • Sodík Sodík;
  • Vitamín C Vitamín C;
  • Fosfor Fosfor;
  • Zinok Zinek;
  • Vitamín B6 Vitamín B6;
  • Selén Selen;

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kešu čokoláda 40%

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?