Kešu kúsky 5-8 mm

€10,60 €8,83 bez DPH

Zvoľte variantu

Neboj sa, stále sme to my, tie chrumkavé maslové kešu orechy, len si nás podrvili. Ale čo, zober si nás! V kuchyni urobíme parádu v každom dezerte! Čo všetko s nami dokážeš vyčarovať?

Detailné informácie

1kg
Skladom
€10,60
€8,83 bez DPH

Podrobný popis

Kešu kúsky 5-8 mm

Informácie a výživové hodnoty 

Podrvené kešu orechy určite nestratia svoju chuť a chrumkavosť. V jedle sa síce na prvý pohľad zatúlajú, ich výrazná sladká chuť však prezradí ich prítomnosť. Kúsky majú 2 - 4 mm a nasypať ich môžete prakticky do čohokoľvek. Vďaka tomu, že sme ich pre Vás podrvili, nemusíte umývať mlynček. A tak Vám ostane viac času na maškrtenie!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Kešu orechy sú semenami plodov stromu obličkovca západného.
  2. Tvar orieškov sa nazýva obličkovitý.
  3. Kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti.
  4. Na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov.
  5. Kešu orechy pochádzajú z Brazílie, pestujú sa však aj v Indii, Juhovýchodnej Ázii či v Afrike.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kešu orechy
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2.
Krajina pôvodu Pobrežie Slonoviny
Skladovanie Skladujte do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70%.
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť 5-8 mm
Úprava drvené jadrá kešu orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú kešu orechy?

Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 40°C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v článku o obchodných triedach kešu.

 

Tip

Zabaľte si kešu do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty
na 100 g
Energia 2402 kJ / 553 kcal
Tuky 43,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 7,8 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 6 g
Vláknina 3,3 g
Bielkoviny 18 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 0 mg
Železo 0 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 0 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: