Kešu kúsky 2–5 mm

€16,02 €13,35 bez DPH

Zvoľte variant

Neboj sa, stále sme to my, tie chrumkavé maslové kešu orechy, len si nás podrvili. Ale čo, zober si nás! V kuchyni urobíme parádu v každom dezerte! Čo všetko s nami dokážeš vyčarovať?

          • jemná maslová chuť a chrumkavosť zaručená
          • malé kešu kúsky z Indie
          • ak nie si leňoch, tak z nás urobíš vynikajúcu pastu

Detailné informácie

1kg
Skladom
€16,02
€13,35 bez DPH

Podrobný popis

Kešu kúsky 2–5 mm

Informácie a výživové hodnoty 

Podrvené kešu orechy určite nestratia svoju chuť a chrumkavosť. V jedle sa síce na prvý pohľad zatúlajú, ich výrazná sladká chuť však prezradí ich prítomnosť. Kúsky majú 2–5 mm a nasypať ich môžete prakticky do čohokoľvek. Vďaka tomu, že sme ich pre vás podrvili, nemusíte umývať mlynček. A tak vám ostane viac času na maškrtenie!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Kešu orechy sú semenami plodov stromu obličkovca západného.
  2. Tvar orieškov sa nazýva obličkovitý.
  3. Kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti.
  4. Na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov.
  5. Kešu obsahujú množstvo látok prospešných pre naše telo a nespočet využitie v kuchyni.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kešu orechy
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2.
Krajina pôvodu Pobrežie Slonoviny
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť 2–5 mm
Úprava drvené jadrá kešu orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa spracovávajú kešu orechy?

O tom, ako rastie kešu pre vás máme prehľadný článok! Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 42 °C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodným triedach kešu.

 

Tip

Zabaľte si kešu do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty
na 100 g
Energia 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 46,92 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 8,33 g
Sacharidy 27,13 g
z toho cukry 5,91 g
Vláknina 3,3 g
Bielkoviny 18,22 g
Soľ 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 37 mg
Železo 6,68 mg
Horčík 292 mg
Fosfor 593 mg
Draslík 660 mg
Selen 16,9 mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy a oriešky
Dieta: Bez lepku, RAW
Surovina: Kešu
Zpracování: Loupané, Nepražené

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: