Kešu kúsky 2 - 4 mm

od €10,17 od €8,48 bez DPH

Zvoľte variant

Neboj sa, stále sme to my, tie chrumkavé maslové kešu orechy, len si nás podrvili. Ale čo, zober si nás! V kuchyni urobíme parádu v každom dezerte! Čo všetko s nami dokážeš vyčarovať?

          • jemná maslová chuť a chrumkavosť zaručená
          • praktické kúsky zo 100% kešu
          • ak nie si leňoch, tak z nás urobíš vynikajúcu pastu

Detailné informácie

1kg
Vypredané
€10,17
€8,48 bez DPH
5kg
Vypredané
€47,47
€39,56 bez DPH
20kg (karton)
Vypredané
€176,32
€146,93 bez DPH

Podrobný popis

Kešu kúsky 2 - 4 mm

Informácie a výživové hodnoty 

Podrvené kešu orechy určite nestratia svoju chuť a chrumkavosť. V jedle sa síce na prvý pohľad zatúlajú, ich výrazná sladká chuť však prezradí ich prítomnosť. Kúsky majú 2 - 4 mm a nasypať ich môžete prakticky do čohokoľvek. Vďaka tomu, že sme ich pre Vás podrvili, nemusíte umývať mlynček. A tak Vám ostane viac času na maškrtenie!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. kešu orechy sú semenami plodov stromu obličkovca západného
  2. tvar orieškov sa nazýva obličkovitý
  3. kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti
  4. na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov
  5. kešu orechy pochádzajú z Brazílie, pestujú sa však aj v Indii, Juhovýchodnej Ázii či v Afrike

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kešu orechy
Krajina pôvodu Afrika
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť 2 - 4 mm
Úprava drvené jadrá kešu orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú kešu orechy?

Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 40°C, preto sú považované za RAW potravinu. 

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • chutné do jogurtu či müsli
  • ovocný alebo zeleninový šalát
  • pridanie do rôznych jedál
  • príprava a zdobenie dezertov

 

Tip

Zabaľte si kešu do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty
na 100 g
Energia 2402 kJ / 574 kcal
Tuky 42 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 9,4 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 15 g
Vláknina 10 g
Bielkoviny 18 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 0 mg
Železo 0 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 0 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: