Kešu orechová pasta DOYPACK
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kešu orechové maslo DOYPACK
Informácie a výživové hodnoty
Máte radi sladkastú chuť s jemne kyslým tónom? Také sú naše kešu orechy. Samé o sebe sú jemne chrumkavé a pritom tak krémové. Čo tak vyskúšať kešu pastu vyrobenú zo 100% kešu? Využijete ju v kuchyni do rôznych krémov alebo len tak na desiatu, vytlačené rovno z praktického znovuuzatvárateľného balenia. Je vhodná aj na cesty na doplnenie energie. Pastu si hneď obľúbite lebo je veľmi jemná a nenájdete v nej žiadne kúsky navyše. Praktické balenie zaručuje aj to, že pastu pred konzumáciou môžete pretrepať.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Ak pastu zmiešate s vodou, vznikne chutné kešu mlieko.
- Kešu sa pestuje v Brazílii, Indii, Vietname a napríklad v Indonézii.
- Ide o strom obličkovec a kešu vyrastá ako súčasť plodu, ktoré sa nazýva "jabĺčko".
- Majú dvojité využitie – chutné šťavnaté ovocie aj chrumkavé oriešky.
- Obsahujú veľa vitamínov, minerálov a prospešných látok pre vaše telo.
Zloženie | 100% jadrá kešu |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO2. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 12/20 |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatváreteľný doypack |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | pasta |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa pasta pripravuje?
Najprv niektoré orechy pražíme (arašidy a lieskové orechy). Orechy sa ešte pred mletím podrvia na malé kúsky, aby bol proces rýchlejší a efektívnejší. Nasleduje dôležitý krok – mletie orechov na pastu. Celý tento proces trvá približne 6–12 hodín. Na spracovanie sa používa koloidný mlyn s odstredivkou. Počas procesu sú orechy zbavované časti tuku a na koniec balené. Ak nechcete, aby sa vám rozpojil tuk od orechového masla, nedávajte pastu do chladničky. Najlepšie je skladovať ju v izbovej teplote bez dosahu slnečných lúčov a tepla.
Tip
Vyskúšajte kešu aj v inej podobe - kešu kúsky, pražené, s čiernym korením, v mliečnej čokoláde alebo proteínovú tyčinky kešu a karamel.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2314 kJ / 553 kcal |
Tuky | 44 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 7,8 g |
Sacharidy | 30 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 32,6 g |
Bielkoviny | 18 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 43 mg |
Železo | 5,03 mg |
Horčík | 258 mg |
Draslík | 546 mg |
Sodík | 15 mg |
Zinok | 5,16 mg |
Fosfor | 457 mg |
Meď | 2,19 mg |
Mangán | 0,815 mg |
Selén | 11,5 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.