Kešu orechy JUMBO WW240 z Indie
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kešu orechy JUMBO WW240 z Indie
Informácie a výživové hodnoty
Balíček kešu orechov WW240 obsahuje iba whole white orechy a minimum zlomkov. Oriešky sú krásnej biele farby a majú sladkú chuť s jemným nádychom kyslosti. Majú maslovú konzistenciu, ale napriek tomu nádherne chrumkajú. Pre túto odrodu je špecifické bohaté korenené aróma, ktoré oceníte nielen na maškrtenie a desiatu, ale predovšetkým pri varení. Vyskúšajte ich tiež k rôznym syrom a vínam, alebo v kombinácii s čerstvým ovocím priamo zo záhradky.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Jej pôvod siaha až do Brazílie.
- Kvalita závisí na farbe, tvaru a veľkosti.
- V polkilovom balení nájdete zhruba 164 kúskov.
- Ponúkame ju aj v najväčšej veľkosti na svete – WW180.
- Z botanického hľadiska však nejde o orech, ale o semeno.
Zloženie | kešu orechy ww240 - 100% jadrá |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | India |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | 240 ks/454 g = 1,9 g / jadro kešu |
Úprava | celé blanšírované jadrá kešu orechov |
Obchodná trieda | WW240 (= whole white) |
Odroda | nešpecifikované |
„Hľadaním tejto obchodnej triedy som strávil niekoľko rokov života. V minulosti bolo vo Světě plodů k dostaniu iba pár kartónov za rok. Neobmedzené množstvo peňazí nie je zárukou úspešného nákupu vyššej kvality a udržateľnej kvantity. Vďaka osobným kontaktom v továrňach na lúpanie a triedenie kešu orieškov som bol schopný dohovoriť túto obchodnú triedu v dostatočnom množstve tak, aby sme ju mohli mať v ponuke po celý rok. To bol jeden z mojich hlavných cieľov. Doviezli sme celý kontajner. Keď ho otvoríte, nájdete v ňom zabalené kešu do tuhých plastových fólií po 50 librách (22,68 kg), ktoré ručne skontrolujeme a odvážime do menších gastro a retail balení. "
Ako sa spracovávajú kešu orechy?
Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 40 °C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v článku o obchodných triedach kešu.
Tip
Dáte si večer radšej niečo ostrejšie? Skúste naše Kešu pražené v čiernom korení, nesiahnete vedľa!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2449 kJ / 590 kcal |
Tuky | 45 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 8,7 g |
Sacharidy | 24 g |
z toho cukry | 7,5 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 20 g |
Soľ | 0,05 g |
Výživové hodnoty |
na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.