Kešu pražené v čiernom korení

od €6,04 od €5,03 bez DPH

Zvoľte variant

Nemysli si, že sme iba nejaké obyčajné pražené orechy! Naša lahodná maslová chuť obohatená o čierne korenie Ťa dostane! Pridaj si nás do košíka a nebudeš ľutovať.

          • vypestované a zbierané v Indii
          • štipľavá alternatíva vašich obľúbených orieškov
          • pomáhajú znižovať krvný tlak 

Detailné informácie

250g
Skladom
€6,04
€5,03 bez DPH
500g
Skladom
€12,06
€10,05 bez DPH
1kg (2x500g)
Skladom
€20,92
€17,43 bez DPH

Podrobný popis

Kešu pražené v čiernom korení

Informácie a výživové hodnoty 

Kešu pražené v čiernom korení vám dajú pekne do nosa. Pre milovníkov výrazných chutí je to skvelý spôsob ako zahnať hlad. Pre vyhľadávačov netradičných jedál je to možnosť vyskúšať niečo nové. Avšak pod štipľavým povrchom na vás predsa len čaká obľúbený krémovo-sladký oriešok, ktorý poteší aj tradičných jedákov. Tieto kešu sme pre vás doviezli až z Indie a ich etnickú rozmanitosť oceníte ihneď po prvom súste. Prečo jesť kešu orechy a ako ich použiť v kuchyni sa dozviete v našom článku!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Praženie a solenie orechov zvýrazňuje ich chuť a vôňu.
  2. Kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti.
  3. Na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov, ako rastú sa dozviete tu.
  4. Čierne korenie je plodom piepra čierneho (Piper nigrum).
  5. Čierne korenie pochádza z Indie.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 92 % kešu orechy, 7 % čierne korenie (morská soľ, dextróza, kvasnicový extrakt, prírodné ochucovadlo, cibuľa, čierne korenie, citrónová kyselina, maltodextrín, oxid krémičitý, prášok z citrónovej šťavy, slnečnicový olej, laktóza), 1 % arabská guma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu India
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava pražené orechy v čiernom korení
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa pražia kešu orechy?

Pri pražení kešu orechov sa zvýrazňuje ich aróma. Je potrebné nevystavovať ich príliš vysokej teplote, prípadne ich udržať vo vysokej teplote kratší čas. Ak sa tieto podmienky nedodržia, orech začne strácať svoje prirodzené živiny. Pridané dochucovanie soľou alebo iným korením sa môže vykonávať pred aj po samotnom pražení. Najlepšie je, keď sa orechy pred pražením namáčajú v slanej/korenenej vode, daná chuť sa do nich pomaly vsiakne a praženie ju ešte viac zvýrazní. Orechy sa však môžu koreniť aj po pražení, vtedy je ale možné, že z nich bude príchuť opadávať. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodným triedach kešu.

 

Tip

Zabaľte si kešu do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2558,9 kJ / 618 kcal
Tuky 47 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 10,4 g
Sacharidy 23,1 g
z toho cukry 6 g
Bielkoviny 18,8 g
Soľ 0,3 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg
Čierne korenie 0,1 g 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
M Avatar autora | 23.5.2019
Zdravá alternatíva chipsov, občas ich dokonca prepašujem do kina k filmu :-). Sú trochu pikantné, preto ich rada obmieňam s vašim salty mixom.