Kešu na sucho pražené solené

od €5,04 od €4,20 bez DPH

Zvoľte variant

Pražili nás na sucho bez oleja. Sme krásne opálené a chutné vďaka štipke soli. Najlepšie sme k sladučkému vínku, s ktorým vytvoríme hotový festival chutí.

          • vyvážená maslová chuť kešu a soli
          • pražené na sucho bez oleja
          • zdravé maškrtenie a zdroj minerálov

Detailné informácie

250g
Skladom
€5,04
€4,20 bez DPH
500g
Skladom
€9,28
€7,73 bez DPH

Podrobný popis

Kešu na sucho pražené solené

Informácie a výživové hodnoty 

Kto by nemal rád jemnú maslovú chuť kešu orechov? Pridali sme trochu soli aby boli ešte viac návykovejšie. Prechrumkáte sa až k slanosti a nebudete vedieť prestať. Hoci sú kešu pražené, majú stále vysokú kvalitu a belosť. Obsahujú minimum zlomkov, teda v sáčku nájdete iba celé kúsky. Sú pražené na sucho, čo znamená žiadne tuky navyše. Okrem ich úžasnej chuti si ich obľúbite aj pre to, že obsahujú veľa minerálov a vitamínov.

 

5 vecí, ktoré ste o tejto surovine nevedeli

  1. Je vypestovaná vo Vietname.
  2. 15 % jadra tvoria bielkoviny.
  3. Neobsahuje žiadne tuky navyše.
  4. Je skvelou náhradou za vyprážané zemiačiky a chipsy.
  5. Obsahujú množstvo látok prospešných pre naše telo a nespočet využitie v kuchyni.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 98,5 % kešu orechy — semena plodů ledvinovníka západného, 1 % soľ, 0,5 % arabská guma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO2.
Krajina pôvodu Vietnam
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava pražené orechy na sucho
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa spracovávajú kešu orechy?

O tom, ako rastie kešu pre vás máme prehľadný článok! Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 42 °C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodných triedach kešu.

 

Tip

Soľ, alebo čierne korenie? Pokojne oboje! Skúste tiež Kešu pražené v korení a vytvorte si tak perfektnú dvojicu!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2504 kJ / 603 kcal
Tuky 46,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 9,2 g
Sacharidy 29,7 g
z toho cukry 5 g
Vláknina 3 g
Bielkoviny 15,3 g
Soľ 1,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vláknina  
Horčík  
Sodík  
Železo  
Zinok  
Draslík  
Fosfor  
Meď  
Mangán  
Selén  

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: