Kešu na sucho pražené solené
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kešu na sucho pražené solené
Informácie a výživové hodnoty
Kto by nemal rád jemnú maslovú chuť kešu orechov? Pridali sme trochu soli aby boli ešte viac návykovejšie. Prechrumkáte sa až k slanosti a nebudete vedieť prestať. Hoci sú kešu pražené, majú stále vysokú kvalitu a belosť. Obsahujú minimum zlomkov, teda v sáčku nájdete iba celé kúsky. Sú pražené na sucho, čo znamená žiadne tuky navyše. Okrem ich úžasnej chuti si ich obľúbite aj pre to, že obsahujú veľa minerálov a vitamínov.
5 vecí, ktoré ste o tejto surovine nevedeli
- Je vypestovaná vo Vietname.
- 15 % jadra tvoria bielkoviny.
- Neobsahuje žiadne tuky navyše.
- Je skvelou náhradou za vyprážané zemiačiky a chipsy.
- Obsahuje veľa dôležitých minerálov, najmä draslík, sodík a fosfor.
Zloženie | kešu orechy, soľ |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO2. |
Krajina pôvodu | Vietnam |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | pražené orechy na sucho |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú kešu orechy?
Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 42 °C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v článku o obchodných triedach kešu.
Tip
Soľ, alebo čierne korenie? Pokojne oboje! Skúste tiež Kešu pražené v korení a vytvorte si tak perfektnú dvojicu!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2402 kJ / 574 kcal |
Tuky | 46,35 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 3,95 g |
Sacharidy | 32,69 g |
z toho cukry | 5,01 g |
Vláknina | 3 g |
Bielkoviny | 15,31 g |
Soľ | 1,4 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vláknina | 45 mg |
Horčík | 260 mg |
Sodík | 640 mg |
Železo | 6 mg |
Zinok | 5,6 mg |
Draslík | 565 mg |
Fosfor | 490 mg |
Meď | 2,22 mg |
Mangán | 0,826 mg |
Selén | 11,7 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.