Kešu orechy pražené solené so šupkou

od €10,99 od €9,16 bez DPH

Zvoľte variant

Zdáme sa Ti snáď špinavé alebo otrhané? Ale tá naša chuť za to stojí! Sme osolené iba trochu na zvýraznenie chuti. Mal si vôbec niekedy kešu v šupke? Teraz máš jedinečnú príležitosť!

          • jemná chuť pražených kešu
          • soľ použitá iba na zvýraznenie chuti
          • šupku môžeš dať jednoducho aj dole

Detailné informácie

500g
Skladom
€10,99
€9,16 bez DPH
1kg
Skladom
€20,56
€17,13 bez DPH
10kg (karton)
Skladom
€180,09
€150,08 bez DPH

Podrobný popis

Kešu pražené solené so šupkou

Informácie a výživové hodnoty 

Zaručene lepšie ako čipsy! Že neveríte, vyskúšajte! Tieto kešu orechy si neprešli celým procesom spracovania, ostala na nich jemná ružovo-hnedá šupka, ktorá im dodáva trpkejšiu príchuť. Následne sme ich pre Vás opražili a posolili, aby sme chuť ešte viac zvýraznili. Balíček čipsov preto nechajte v obchode a radšej vyskúšajte niečo nové. Veď kto sa môže chváliť tým, že okúsil kešu so šupkou?

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. kešu orechy sú semenami plodov stromu obličkovca západného
  2. šupka dodáva orechu trpkú a výrazne aromatickú chuť
  3. kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti
  4. na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov
  5. kešu orechy pochádzajú z Brazílie, pestujú sa však aj v Indii, Juhovýchodnej Ázii či v Afrike

 

Základná špecifikácia
Zloženie 99,5% kešu orechy v šupke, soľ
Krajina pôvodu Vietnam
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava pražené v šupke
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní

 

Ako sa pražia kešu orechy?

Pri pražení kešu orechov sa zvýrazňuje ich aróma. Je potrebné nevystavovať ich príliš vysokej teplote, prípadne ich udržať vo vysokej teplote kratší čas. Ak sa tieto podmienky nedodržia, orech začne strácať svoje prirodzené živiny. Pridané dochucovanie soľou alebo iným korením sa môže vykonávať pred aj po samotnom pražení. Najlepšie je, keď sa orechy pred pražením namáčajú v slanej/korenenej vode, daná chuť sa do nich pomaly vsiakne a praženie ju ešte viac zvýrazní. Orechy sa však môžu koreniť aj po pražení, vtedy je ale možné, že z nich bude príchuť opadávať. 

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • vhodné ako desiata do školy, práce a na výlety
  • ovocný alebo zeleninový šalát
  • pridanie do rôznych jedál
  • vhodné ako darček

 

Tip

Zabaľte si kešu do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1201 kJ / 287 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 69,3 g
z toho cukry 57,2 g
Vláknina 3,6 g
Bielkoviny 2 g
Soľ 0,07 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 100 mg
Železo 0,9 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 7,5 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: