Kešu orechy pražené solené so šupkou

od €12,16 od €10,13 bez DPH

Zvoľte variant

Zdáme sa Ti snáď špinavé alebo otrhané? Ale tá naša chuť za to stojí! Sme osolené iba trochu na zvýraznenie chuti. Mal si vôbec niekedy kešu v šupke? Teraz máš jedinečnú príležitosť!

          • vypestované a zbierané vo Vietname
          • soľ použitá iba na zvýraznenie chuti
          • šupku môžeš dať jednoducho aj dole

Detailné informácie

500g
Skladom
€12,16
€10,13 bez DPH
1kg (2x500g)
Skladom
€22,79
€18,99 bez DPH

Podrobný popis

Kešu pražené solené so šupkou

Informácie a výživové hodnoty 

Zaručene lepšie ako čipsy! Že neveríte, vyskúšajte! Tieto kešu orechy si neprešli celým procesom spracovania, ostala na nich jemná rúžovo-hnedá šupka, ktorá im dodáva trpkejšiu príchuť. Následne sme ich pre vás opražili a posolili, aby sme chuť ešte viac zvýraznili. Balíček čipsov preto nechajte v obchode a radšej vyskúšajte niečo nové. Veď kto sa môže chváliť tým, že okúsil kešu so šupkou?

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Kešu orechy sú semenami plodov stromu obličkovca západného.
  2. Šupka dodáva orechu trpkú a výrazne aromatickú chuť.
  3. Kvalita kešu orechov závisí od ich farby, tvaru a veľkosti.
  4. Na svete existuje viac ako 30 druhov kešu orechov, ako rastú sa dozviete tu.
  5. Obsahujú množstvo látok prospešných pre naše telo a nespočet využitie v kuchyni.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 99,5 % kešu orechy v šupke, soľ
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Vietnam
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava pražené v šupke
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa pražia kešu orechy?

Pri pražení kešu orechov sa zvýrazňuje ich aróma. Je potrebné nevystavovať ich príliš vysokej teplote, prípadne ich udržať vo vysokej teplote kratší čas. Ak sa tieto podmienky nedodržia, orech začne strácať svoje prirodzené živiny. Pridané dochucovanie soľou alebo iným korením sa môže vykonávať pred aj po samotnom pražení. Najlepšie je, keď sa orechy pred pražením namáčajú v slanej/korenenej vode, daná chuť sa do nich pomaly vsiakne a praženie ju ešte viac zvýrazní. Orechy sa však môžu koreniť aj po pražení, vtedy je ale možné, že z nich bude príchuť opadávať. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodným triedach kešu.

 

Tip

Zabaľte si kešu do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2541 kJ / 613 kcal
Tuky 48,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 8,8 g
Sacharidy 20,7 g
z toho cukry 5 g
Bielkoviny 21,1 g
Soľ 0,5 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: