Kešu pražené v BBQ
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kešu orechy v BBQ
Informácie a výživové hodnoty
Máte chuť grilovať, ale vonku sneží? Prípadne prší, alebo jednoducho nemáte gril? Otvorte balíček týchto kešu a preneste sa na záhradnú grill párty. Chrumkavé kešu s krémovým vnútrom sú netradične ochutené výrazným barbecue. Táto kombinácia sa teší veľkej obľube a zaručene vo vás vyvolá zvedavosť. Ak ste milovníkom neobvyklých spojení, ste tu správne.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Praženie prebieha v Holandsku.
- Jedná sa o skvelé maškrtenie bez pridaných tukov.
- Korene barbecue siahajú až do tradičnej indiánskej kuchyne.
- Základ BBQ omáčky tvorí cibuľa, paradajkový pretlak, trstinový cukor a červená paprika.
- Kešu orechy pochádzajú z Brazílie, pestujú sa však aj v Indii, juhovýchodnej Ázii či v Afrike.
Zloženie | kešu orechy 93,5 %, trstinový cukor 2,55 %, BBQ korenie 2 % (soľ, údená paprika, cesnak, čierne korenie, cibuľový prášok, oregano, chilli), soľ 0,85 %, chilli 1 %, cícerová múka 0,1 % |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Holandsko |
Trvanlivosť | 2/21 |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | na sucho pražené orechy v BBQ |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú kešu orechy?
Kešu orechy rastú na spodnej strane plodov stromu obličkovca západného. Po opadnutí plodu (tie sa používajú napríklad na výrobu džemu) na zem je nutné odstrániť tvrdú škrupinu. Tá sa preto varí, naparuje a napokon suší horúcim vzduchom, čím sa pomaly oddelí od samotného oriešku. Na orechu však zostáva jemná šupka, ktorú je nutné opäť vysušiť a odstrániť látkovými rukavicami. Pre iné, pomalšie a drahšie spracovanie kešu orechov, sa používajú špeciálne nože, ktorými sa škrupinka odstraňuje bez tepelného spracovania. Tieto ručne spracované kešu sa síce následne sušia, ale iba do teploty 42 °C, preto sú považované za RAW potravinu. Viac sa dozviete v článku o obchodných triedach kešu.
Tip
BBQ kešu nájdete aj v našom MYXe Gurmán!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2438 kJ / 587 kcal |
Tuky | 43,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 8,7 g |
Sacharidy | 32,3 g |
z toho cukry | 7,4 g |
Vláknina | 3,2 g |
Bielkoviny | 14,7 g |
Soľ | 1,63 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Odpovedať