11.10.24 | 21011× prečítané | 2 minúty
Kiwi lyofilizované
Nielen že máme krásnu farbu a dobre vyzeráme, ale naša chuť má špecifickú exotickú arómu, ktorá Ti doma nesmie chýbať! Navyše sme nakrájané na chipsy, takže veľmi rýchlo prídeš na to, čo s nami...
- 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
- chuť ako čerstvá, ale menej štipľavá na jazyku
- šetrne sušené, zachované všetky živiny
Kiwi lyofilizované
Informácie o produkte
To čistenie a pálenie pier je celkom otrava, že? Preto sme vám ho nechali ošúpať a lyofilizovať, aby jedenie kiwi už nikdy nebolo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantov a vitamínov, predovšetkým vitamínu C. Tam, odkiaľ si ho dovážame, ho pestujú bez použitia fytohormónov, pesticídov či herbicídov. Taktiež je vysušené mrazom, to mu ale na chuti, vôni a nutričných látok neubralo!
TOP informácie o lyofilizovanom kiwi
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Plné vitamínu C, ktorý napomáha posilniť imunitu.
- Vhodné ako príjemná chrumkavá desiata.
- Bohatý na množstvo minerálnych látok ako sú horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor.
- Kiwi je plodom rastliny aktinídie lahodnej.
Poznámka nákupcu
„Mrazom sušené kiwi vyriešilo problém s nechutenstvom niečo pred konzumáciou ošúpať (obzvlášť chlpaté produkty). Plátky kiwi majú ostro-sladkú chuť, chrumkavé semienka a ušetria vám čas aj nežiaduci odpad z prezretého ovocia. V dohľadnej dobe sa snažím nájsť lepšiu variantu, ktorú by dodávateľ bol schopný zožať aj usušiť na jednom mieste. Zaujímam sa o lyofilizované žlté kiwi, ktoré má oveľa sladšiu a výraznejšiu chuť.“
Ako sa kiwi suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa kiwi varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky kiwi.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Mrazem sušené kiwi jsem zkoušela poprvé a příjemně mě překvapilo. Křupavé, tak akorát kyselé, mňam :-) Příště si ho určitě přihodím do košíku znovu.
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Kyselé, křupavé, ale moc dobré.
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie kiwi lyofilizované plátky
- Surovina Kiwi
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Chile
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava plátky
- Typ sušenia mrazem ve vakuu
- Obchodná trieda premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1240 kJ / 296 kcal
- Tuky 3,6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 52,7 g
- z toho cukry 52,6 g
- Vláknina 12,2 g
- Bielkoviny 5,8 g
- Soľ 0,04 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Mrazem sušené kiwi jsem zkoušela poprvé a příjemně mě překvapilo. Křupavé, tak akorát kyselé, mňam :-) Příště si ho určitě přihodím do košíku znovu.
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Kyselé, křupavé, ale moc dobré.