Kiwi lyofilizované (mrazom sušené)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kiwi lyofilizované (mrazom sušené)
Informácie a výživové hodnoty
To čistenie a pálenie pier je celkom otrava, že? Preto sme vám ho nechali ošúpať a lyofilizovať, aby jedenie kiwi už nikdy nebolo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantov a vitamínov, predovšetkým vitamínu C. Tam, odkiaľ si ho dovážame, ho pestujú bez použitia fytohormónov, pesticídov či herbicídov. Taktiež je vysušené mrazom, to mu ale na chuti, vôni a nutričných látok neubralo!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Plné vitamínu C, ktorý napomáha posilniť imunitu.
- Vhodné ako príjemná chrumkavá desiata.
- Bohatý na množstvo minerálnych látok ako sú horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor.
- Kiwi je plodom rastliny aktinídie lahodnej.
Zloženie | 100% kiwi |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | plátky |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
„Mrazom sušené kiwi vyriešilo problém s nechutenstvom niečo pred konzumáciou ošúpať (obzvlášť chlpaté produkty). Plátky kiwi majú ostro-sladkú chuť, chrumkavé semienka a ušetria vám čas aj nežiaduci odpad z prezretého ovocia. V dohľadnej dobe sa snažím nájsť lepšiu variantu, ktorú by dodávateľ bol schopný zožať aj usušiť na jednom mieste. Zaujímam sa o lyofilizované žlté kiwi, ktoré má oveľa sladšiu a výraznejšiu chuť.“
Ako sa kiwi suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa kiwi varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky kiwi.
Tip
V prípade, že si chcete kiwi pridať priamo do smoothies alebo zmrzliny, nechali sme ho pre vás pomlieť na prášok!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1240 kJ / 296 kcal |
Tuky | 3,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 52,7 g |
z toho cukry | 52,6 g |
Vláknina | 12,2 g |
Bielkoviny | 5,8 g |
Soľ | 0,04 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 165 mg |
Železo | 1,5 mg |
Horčík | 82,5 mg |
Fosfor | 165 mg |
Draslík | 1513 mg |
Zinok | 0,68 mg |
Vitamín C | 450 mg |
Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.