Kiwi lyofilizované (mrazom sušené)

od €7,68 od €6,40 bez DPH

Zvoľte variant

Nielen že máme krásnu farbu a dobre vyzeráme, ale naša chuť má špecifickú exotickú arómu, ktorá Ti doma nesmie chýbať! Navyše sme nakrájané na chipsy, takže veľmi rýchlo prídeš na to, čo s nami...

          • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • chuť ako čerstvá, ale menej štipľavá na jazyku 
          • šetrne sušené, zachované všetky živiny

Detailné informácie

100g
Skladom
€7,68
€6,40 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€20,67
€17,23 bez DPH
500g
Skladom
€34,05
€28,38 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladom
€97,69
€81,41 bez DPH

Podrobný popis

Kiwi lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

To čistenie a pálenie pier je celkom otrava, že? Preto sme Vám ho nechali ošúpať a lyofilizovať, aby jedenie kiwi už nikdy nebolo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantov a vitamínov, predovšetkým vitamínu C. Tam, odkiaľ si ho dovážame, ho pestujú bez použitia fytohormónov, pesticídov či herbicídov. Taktiež je vysušené mrazom, to mu ale na chuti, vôni a nutričných látok neubralo!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. plné vitamínu C, ktorý napomáha posilniť imunitu
  3. príjemná chrumkavá desiata
  4. bohatý na množstvo minerálnych látok ako sú horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor
  5. kiwi je plodom rastliny aktinídie lahodnej

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kiwi
Krajina pôvodu Nemecko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava plátky
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Mrazom sušené kiwi vyriešilo problém s nechutenstvom niečo pred konzumáciou ošúpať (obzvlášť chlpaté produkty). Plátky kiwi majú ostro-sladkú chuť, chrumkavé semienka a ušetria Vám čas aj nežiaduci odpad z prezretého ovocia. V dohľadnej dobe sa snažím nájsť lepšiu variantu, ktorú by dodávateľ bol schopný zožať aj usušiť na jednom mieste. Zaujímam sa o lyofilizované žlté kiwi, ktoré má oveľa sladšiu a výraznejšiu chuť."

 

Ako sa kiwi suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa kiwi varilo pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky kiwi. 

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies i ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • netradičná ozdoba zmrzlinového pohára
  • zdobenie dezertov

 

Tip

V prípade, že si chcete kiwi pridať priamo do smoothies alebo zmrzliny, nechali sme ho pre Vás pomlieť na prášok

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1240kJ / 296 kcal
Tuky 3,64 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 52,66 g
z toho cukry 52,64 g
Vláknina 12 g
Bielkoviny 5,77 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 165 mg
Železo 1,5 mg
Horčík 82,5 mg
Fosfor 165 mg
Draslík 1513 mg
Zinok 0,68 mg
Vitamín C 450 mg

 

Kiwi lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: