Klíčky mrazom sušené

1 položiek celkom
Alfalfa klíčky lyofilizované 1 image 0117/25G

1680_alfalfa-klicky-lyofilizovane-1-image

Klíčky mrazom sušené

Klíčky sú z hľadiska výživy veľmi hodnotné.
V čom sa ukrýva ich sila?

Chcem sa dozvedieť viac

 

 

Klíčky semien sú veľmi zdravou surovinou. Lyofilizované klíčky sa vyrábajú tak, že najprv sa nechá semienko naklíčiť a až potom sa mrazom suší – lyofilizuje.

Lyofilizácia, (inak aj freeze drying) je proces, kedy dochádza k vysušeniu prirodzene prítomnej vody v produkte, ale namiesto vysokých teplôt, sa používajú vysoké mraziarenské teploty a znížený tlak. Takýmto spôsobom dochádza k odstráneniu vody z potraviny úplne.


 Prečo práve tieto suroviny?

  • podporujú činnosť imunitného systému
  • podporujú trávenie a sú ľahko stráviteľné
  • zdrojom vlákniny, bielkovín
  • znižujú hladinu cholesterolu v krvi
  • zdrojom vitamínov skupiny B, C, K
  • obsahujú živé zdroje enzýmov
  • bohaté na chlorofyl, ktorý pomáha detoxikovať organizmus
  • viac o klíčení sa dozviete v našom článku tu


K čomu ich použiť?

  • do šalátov, nátierok
  • do nátierok, do jedál

1680_alfalfa-klicky-lyofilizovane-1-image