Klíčky mrazom sušené
1 položiek celkom
Klíčky mrazom sušené
Klíčky sú z hľadiska výživy veľmi hodnotné.
V čom sa ukrýva ich sila?
Chcem sa dozvedieť viac
Klíčky semien sú veľmi zdravou surovinou. Lyofilizované klíčky sa vyrábajú tak, že najprv sa nechá semienko naklíčiť a až potom sa mrazom suší – lyofilizuje.
Lyofilizácia, (inak aj freeze drying) je proces, kedy dochádza k vysušeniu prirodzene prítomnej vody v produkte, ale namiesto vysokých teplôt, sa používajú vysoké mraziarenské teploty a znížený tlak. Takýmto spôsobom dochádza k odstráneniu vody z potraviny úplne.
Prečo práve tieto suroviny?
- podporujú činnosť imunitného systému
- podporujú trávenie a sú ľahko stráviteľné
- zdrojom vlákniny, bielkovín
- znižujú hladinu cholesterolu v krvi
- zdrojom vitamínov skupiny B, C, K
- obsahujú živé zdroje enzýmov
- bohaté na chlorofyl, ktorý pomáha detoxikovať organizmus
- viac o klíčení sa dozviete v našom článku tu
K čomu ich použiť?
- do šalátov, nátierok
- do nátierok, do jedál