Kokos kocky lyofilizované (mrazom sušené)

€13,37 €11,14 bez DPH

Zvoľte variant

Síce som zvyknutý na teplé tropické počasie, ale chcel som skúsiť zmenu. Nechal som sa vysušiť mrazom, a to som ani neveril, že to bude taká bomba! Ak miluješ exotiku, nemáš nad čím premýšľať.

          • 100% mrazom sušený kokos bez pridaného cukru a aditív
          • chuť a vôňa kokosu ako u čerstvej verzie
          • vďaka prirodzenému zdravému tuku je kokos po prehryznutí šťavnatý

Detailné informácie

100g
Skladom
€13,37
€11,14 bez DPH

Podrobný popis

Kokos kocky lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

U väčšiny lyofilizovaných surovín platí, že príjemne chrumkajú, no u kokosu môžete po prehryznutí na jazykuzacítiť jemnú vodičku - kokosový olej. Ani po lyofilizovaní sa zo suroviny nevytratil. Presne tak sa zachovali aj ostatné živiny, chuť a vôňa kokosu. Akurát sme ho lyofilizáciou zbavili všetkej vody. Táto exotická surovina pochádza z Filipín, kde kokos pestujú bez použitia chemických postrekov alebo fytohormónov. Nechávajú ho dozrievať do poslednej sekundy, vďaka čomu chutí kokos príjemne sladko.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok
  3. bez prídavku cukru a iných aditív
  4. obsahuje vitamín B, železo, draslík, fosfor a taktiež kyselinu laurovú
  5. kyselina laurová pomáha pri chudnutí, má antivirotické účinky, taktiež pomáha pri boji s akné

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kokos
Krajina pôvodu Filipíny
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kocky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa kokos suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa kokos varil pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bolo skôr kaša, ako kúsky kokosu.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Máte radi kokos a kokosové výrobky? A čo takto kvalitný panenský olej, či kokosové mlieko

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 3262 kJ / 776 kcal
Tuky 63 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 49 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 22 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 5,8 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: