Kokosová voda lyofilizovaná (mrazom sušená) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kokosová voda lyofilizovaná (mrazom sušená) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Ak hľadáte originálnu a chutnú prísadu do smoothie, drinkov, alebo si chcete urobiť domácu zmrzlinu, s kokosovou vodou rozhodne nešliapnete vedľa. Špeciálnou technológiou je kokosová voda šetrne sušená mrazom, takže jej chuť, vôňa aj nutričné látky v nej zostali. Kreativite sa medze nekladú, primiešajte si kokosový prášok kamkoľvek!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú zachované.
- Po vysušení boli na jemno pomleté.
- Neobsahuje takmer žiadny tuk.
- Pred zmrazením boli kokosy starostlivo dozreté.
- Rýchle a efektívne použitie.
Zloženie | 100% kokosová voda |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 200 g |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie, než v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Tip
Do ranného smoothie môžete spoločne s lyofilizovanou kokosovou vodou pridať ďalšie produkty z kategórie Smoothie!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 343 kJ / 1436 kcal |
Tuky | <1g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | <1g |
Sacharidy | 88 g |
z toho cukry | 37,5 g |
Vláknina | 2,2 g |
Bielkoviny | 2,2 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.