Kokosový cukor vanilkový
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kokosový cukor vanilkový
Informácie a výživové hodnoty
Jeho chuť je karamelovo ovocná s pravou vanilkou navyše! Iste vám osladí deň, len možno trošičku menej ako ste zvyknutí. Kokosový cukor má menšiu sladivosť, oproti bežnému bielemu cukru, je teda vhodnou alternatívou k vareniu a pečeniu. Pridávajte si ho do nápojov, koláčov či krémov - všade tam, kam normálne pridáte štipku vanilkového cukru. Je vyrábaný z nektáru kokosových kvetov, pri jeho získavaní teda nie je nutné výrub celej kokosovej palmy, čo nás samozrejme nesmierne teší. Ak si cukor pridáte do krémov, torty, dezertov alebo len teplého mlieka, to už necháme na vás.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Kokosový cukor nie je palmový cukor.
- Disponuje nižšou sladivosťou.
- Vyrába sa z kokosových kvetov.
- Jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia.
- Obsahuje semienka z pravého vanilkového struku.
Zloženie | kokosový nektár (cukor), vanilka pravá |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2. |
Krajina pôvodu | Indonézia |
Trvanlivosť | 3–18 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kokosový cukor |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa kokosový cukor vyrába?
Kokosový cukor je prírodným sladidlom a na jeho výrobu sa nepoužívajú chemické spracovania. Vyrába sa z nektáru kvetov kokosovej palmy, a to postupným zahrievaním a odparovaním nadbytočnej vody. Pomalým odparovaním produkt tuhne až do podoby tvrdej hmoty, tá sa nakoniec podrví na sypký produkt. Kokosový cukor vzhľadom pripomína trstinový cukor, má však ešte výraznejšiu hnedú farbu a obsahuje viac minerálnych látok. Na druhej strane je menej sladký, čo môže podnecovať k vyššej spotrebe, alebo naopak k menej sladkému prevedeniu vašich obľúbených jedál.
Tip
Pokiaľ chcete vanilkovú chuť ešte zvýrazniť, vyskúšajte niektorý z našich vanilkových produktov!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.