Kokosový cukor
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kokosový cukor
Informácie a výživové hodnoty
Jeho chuť je karamelovo ovocná a iste vám osladí deň, len možno trošičku menej sladký ako ste zvyknutí. Kokosový cukor má menšiu sladivosť, oproti bežnému bielemu cukru, je teda vhodnou alternatívou k vareniu a pečeniu. Pridávajte si ho do nápojov, sušienok či koláčov a užite si jeho netradičné chuť. Je vyrábaný z nektáru kokosových kvetov, pri jeho získavaní teda nie je nutný výrub celej kokosovej palmy, čo nás samozrejme nesmierne teší. Ak si cukor pridáte do kaše, upečiete perfektne vláčne brownies, alebo jablkový koláč, ktorý si s týmto cukrom perfektne rozumie, to už necháme na vás.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Kokosový cukor nie je palmový cukor.
- Disponuje nižšou sladivosťou než klasický biely cukor.
- Vyrába sa z kokosových kvetov.
- Jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia.
- Zaručí mäkké a žuvacie sušienky alebo čokoládové brownies.
Zloženie | 100% prírodný kokosový cukor |
Alergíny | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2. |
Krajina pôvodu | Indonézia |
Trvanlivosť | 3–18 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kokosový cukor |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa kokosový cukor vyrába?
Kokosový cukor je prírodným sladidlom a na jeho výrobu sa nepoužívajú chemické spracovania. Vyrába sa z nektáru kvetov kokosovej palmy, a to postupným zahrievaním a odparovaním nadbytočnej vody. Pomalým odparovaním produkt tuhne až do podoby tvrdej hmoty, ktorá sa nakoniec podrví na sypký produkt. Kokosový cukor vzhľadom pripomína trstinový cukor, má však ešte výraznejšiu hnedú farbu a obsahuje viac minerálnych látok. Na druhej strane je menej sladký, čo môže podnecovať k vyššej spotrebe, alebo naopak k menej sladkému prevedeniu vašich obľúbených jedál.
Tip
Vyskúšajte tiež vanilkový trstinový cukor pre ešte netradičnejšie osladenie vašich cukrárskych kúskov!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1699 kJ / 400 kcal |
Tuky | 0,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 98 g |
z toho cukry | 98 g |
Bielkoviny | 1,5 g |
Soľ | 0,72 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.