Kokosový cukor z Indonézie

od €6,32 od €5,27 bez DPH

Zvoľte variant

Ruky preč od nezdravého rafinovaného cukru! Máš tu predsa mňa, kokosový cukor! Som zdravšia a krajšia verzia sladidla vyrobená z nektáru kokosového kvetu. Úplne Ťa omámim mojou sladkou a karamelovou chuťou! 

          • náhražka za cukor
          • získava sa vysušením nektáru z kokosového kvetu
          • príjemná sladká karamelová chuť

Detailné informácie

1kg
Skladom
€6,32
€5,27 bez DPH
25kg (karton)
Skladom
€137,75
€114,79 bez DPH

Podrobný popis

Kokosový cukor z Indonézie

Informácie a výživové hodnoty 

Nižšia sladivosť kokosového cukru priláka všetkých, ktorým prehnane sladené jedlá pomaly ale isto lezú krkom. Jeho chuť je karamelovo ovocná a istotne Vám osladí deň, len možno trošičku menej ako ste zvyknutí. Kokosový cukor je teda vhodným krokom k odbúraniu závislosti na sladkom. Pridávajte si ho do nápojov či jedál a užite si jeho netradičnú chuť. Je vyrábaný z nektáru kokosových kvetov, pri jeho získavaní teda nie je nutný výrub celej kokosovej palmy, čo nás samozrejme nesmierne teší. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. kokosový cukor sa nerovná palmovému cukru 
  2. disponuje nižšou sladivosťou ako klasický biely cukor
  3. vyrába sa z kokosových kvetov
  4. jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia
  5. jedna kokosová palma plodí približne 50 kokosov

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodný kokosový cukor
Krajina pôvodu Indonézia
Trvanlivosť 3–18 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kokosový cukor
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa kokosový cukor vyrába?

Kokosový cukor je prírodným sladidlom a na jeho výrobu sa nepoužívajú chemické spracovania. Vyrába sa z nektáru kvetov kokosovej palmy, a to postupným zahrievaním a odparovaním nadbytočnej vody. Pomalým odparovaním produkt tuhne až do podoby tvrdej hmoty, ktorá sa nakoniec podrví na sypký produkt. Kokosový cukor vzhľadom pripomína trstinový cukor, má však ešte výraznejšiu hnedú farbu a obsahuje viac minerálnych látok. Na druhej strane je menej sladký, čo môže podnecovať k vyššej spotrebe, alebo naopak k menej sladkému prevedeniu Vašich obľúbených jedál.

 

Použitie

  • sladenie nápojov
  • pridanie do koláčov
  • výroba domácich sirupov
  • výroba kompótov a džemov
  • pridanie do jogurtu či krupicovej kaše

 

Tip

Vyskúšajte tiež vanilkový trstinový cukor pre ešte netradičnejšie osladenie Vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1643 kJ / 392 kcal
Tuky <0,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny <0,2 g
Sacharidy 95 g
z toho cukry 94,7 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 1,3 g
Soľ 0,47 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: