Kokosový cukor

€6,88 €5,73 bez DPH

Zvoľte variant

Ruky preč od rafinovaného cukru! Máš tu predsa mňa, kokosový cukor! Som sladidlo vyrobené z nektáru kokosového kvetu. Nechaj sa uniesť mojou sladkou, karamelovou chuťou!

          • ideálne na pečenie
          • získava sa vysušením nektáru z kokosového kvetu
          • príjemná sladká karamelová chuť

Detailné informácie

1kg
Skladom
€6,88
€5,73 bez DPH

Podrobný popis

Kokosový cukor

Informácie a výživové hodnoty 

Jeho chuť je karamelovo ovocná a iste vám osladí deň, len možno trošičku menej sladký ako ste zvyknutí. Kokosový cukor má menšiu sladivosť, oproti bežnému bielemu cukru, je teda vhodnou alternatívou k vareniu a pečeniu. Pridávajte si ho do nápojov, sušienok či koláčov a užite si jeho netradičné chuť. Je vyrábaný z nektáru kokosových kvetov, pri jeho získavaní teda nie je nutný výrub celej kokosovej palmy, čo nás samozrejme nesmierne teší. Ak si cukor pridáte do kaše, upečiete perfektne vláčne brownies, alebo jablkový koláč, ktorý si s týmto cukrom perfektne rozumie, to už necháme na vás.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Kokosový cukor nie je palmový cukor.
  2. Disponuje nižšou sladivosťou než klasický biely cukor.
  3. Vyrába sa z kokosových kvetov.
  4. Jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia.
  5. Zaručí mäkké a žuvacie sušienky alebo čokoládové brownies.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodný kokosový cukor
Alergíny Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a ďalších orechov, sezamu, lepku, mlieka a SO2.
Krajina pôvodu Indonézia
Trvanlivosť 3–18 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kokosový cukor
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa kokosový cukor vyrába?

Kokosový cukor je prírodným sladidlom a na jeho výrobu sa nepoužívajú chemické spracovania. Vyrába sa z nektáru kvetov kokosovej palmy, a to postupným zahrievaním a odparovaním nadbytočnej vody. Pomalým odparovaním produkt tuhne až do podoby tvrdej hmoty, ktorá sa nakoniec podrví na sypký produkt. Kokosový cukor vzhľadom pripomína trstinový cukor, má však ešte výraznejšiu hnedú farbu a obsahuje viac minerálnych látok. Na druhej strane je menej sladký, čo môže podnecovať k vyššej spotrebe, alebo naopak k menej sladkému prevedeniu vašich obľúbených jedál.

 

Tip

Vyskúšajte tiež vanilkový trstinový cukor pre ešte netradičnejšie osladenie vašich cukrárskych kúskov!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1699 kJ / 400 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 98 g
Bielkoviny 1,5 g
Soľ 0,72 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: