Kôprová vňať lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

€5,43 €4,53 bez DPH

Zvoľte variantu

Prebytok uhoriek, chuť na kulajdu, či dokonca na kôprovku? So mnou dokážeš všetko. Každá babička vie, prečo ma pestuje na záhradke, v kuchyni som proste macher! Ty ma ale nemusíš pestovať, stačí nasypať!

          • 100% mrazom sušené bylinky
          • chuť kôprovej vňate bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachováva živiny a farbu

Detailné informácie

20g
Skladom
€5,43
€4,53 bez DPH

Podrobný popis

Kôprová vňať lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky

Informácie a výživové hodnoty

Kôpor je skvelým pomocníkom, ak neradi veľa solíte. Jeho jemná chuť zvýrazní inokedy mdlý pokrm a výrazne tým zníži potrebné množstvo soli. Výborne sa hodí do omáčok - no priznajme si, kto by odolal domácej kôprovke; ale tiež vynikne v šalátových dressingoch, nátierkach a nevšednú, avšak skvelú chuť dodá tiež rybám alebo hydinovému mäsu.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. podporuje laktáciu
  2. takmer polovica vypestovaného kôpru ide na výrobu oleja
  3. z rastliny sa využíva všetko, okrem koreňa
  4. pôvodom pochádza z Ázie, dnes je rozšírený do celého sveta
  5. skladuje sa pri 15 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kôprová vňať
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 20 g
Úprava kúsky rozmarínu
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri správnom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite."

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C - výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

 

Použitie

  • ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
  • na pizzu, cestoviny
  • do omáčok, nátierok
  • do polievok
  • do šalátov

 

Tip

Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: