Kukurica lyofilizovaná (mrazom sušená)

€3,94 €3,28 bez DPH

Zvoľte variant

Chrumkám a deti ma milujú aj keď som zelenina. Prečo? Pretože som sladká a maslová!  Vyskúšaj ma, som lyofilizované. V omáčke nasiaknem vodu a budem ako čerstvá! A som bohatá na vlákninu.

          • 100% mrazom sušená zelenina
          • poctivá chuť kukurice bez pridaných aditív
          • šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu

Detailné informácie

33g
Skladom
€3,94
€3,28 bez DPH

Podrobný popis

Kukurica lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Kukuricu môžete využiť ako nevšednú prísadu do šalátov, namiesto krutónov do polievky či ako chutný zdroj železa. Lyofilizovaná kukurica má mnoho využití a benefitov. Je bohatá na karotenoidy, ktoré sú skvelými antioxidantmi a tiež má pozitívne účinky na trávenie a krvotvorbu. Oproti čerstvej však prekvapí výraznou chrumkavosťou.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. patrí medzi obilniny
  2. popcorn sa vyrába zo špeciálnej odrody kukurice, ktorá má tvrdšiu šupku
  3. ľahko stráviteľná
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladuje sa do 15 ° C s nulovou vlhkosťou vzduchu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% kukurica
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 33 g
Úprava kukurica
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • do polievok miesto krutónov
  • do šalátov

 

Tip

Zabaľte si kukuricu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 380 kJ / 1600 kcal
Tuky 4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 70 g
z toho cukry 2 g
Vláknina 11 g
Bielkoviny 10 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: