🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0753

Kukurica lyofilizovaná

Chrumkám a deti ma milujú aj napriek tomu, že som zelenina. To pozeráš, však? Mojej sladkej a maslovej chuti sa dá totiž len ťažko odolať. A akonáhle nasiaknem vodu, nerozoznáš ma od čerstvej!

  • chrumkavá textúra
  • RAW 
  • bez aditív

Vyberte balenie

Vaša cena

4,23 €

Tovar môžete mať už 2. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

14 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 2. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 2. 6.
PPL - Slovensko 5,22 € 2. 6.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 2. 6.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 2. 6.

Kukurica lyofilizovaná

Informácie o produkte

Sladká, s jemnou maslovou chuťou, taká je naša mrazom sušená kukurica. Navyše poriadne chrumká a doma vám vydrží aj niekoľko mesiacov, a ani ju netreba skladovať v chladničke. Lyofilizovanú kukuricu môžete využiť ako nevšednú prísadu do šalátov a omáčok, alebo namiesto krutónov do polievky. Okrem iného má mrazom sušená kukurica mnoho benefitov – je bohatá na karotenoidy, ktoré sú skvelými antioxidantmi, a vďaka obsahu železa môže pozitívne pôsobiť na trávenie a krvotvorbu.

TOP informácie o kukurici

  1. Patrí medzi obilniny.
  2. Popcorn sa vyrába zo špeciálnej odrody kukurice, ktorá má tvrdšiu šupku.
  3. Je ľahko stráviteľná.
  4. Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Tomáš Hofman

Ako sa kukurica suší mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kukuřice lyofilizovná
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Litva
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kousky kukuřice
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Kukurica
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1494 kJ / 353 kcal
  • Tuky 4,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g
  • Sacharidy 70,1 g
  • z toho cukry 1,5 g
  • Vláknina 10,6 g
  • Bielkoviny 9,5 g
  • Soľ 0,03 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Kukurica lyofilizovaná

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?