💚 Zelený štvrtok so ZĽAVOU 15 % na všetko zelené TU 👈 S DOPRAVOU do výdajní len za 2 € 🚚

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0753

Kukurica lyofilizovaná

Chrumkám a deti ma milujú aj napriek tomu, že som zelenina. To pozeráš, však? Mojej sladkej a maslovej chuti sa dá totiž len ťažko odolať. A akonáhle nasiaknem vodu, nerozoznáš ma od čerstvej!

  • chrumkavá textúra
  • RAW 
  • bez aditív
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Zelenina:

Kukurica lyofilizovaná

Informácie o produkte

Sladká, s jemnou maslovou chuťou, taká je naša mrazom sušená kukurica. Navyše poriadne chrumká a doma vám vydrží aj niekoľko mesiacov, a ani ju netreba skladovať v chladničke. Lyofilizovanú kukuricu môžete využiť ako nevšednú prísadu do šalátov a omáčok, alebo namiesto krutónov do polievky. Okrem iného má mrazom sušená kukurica mnoho benefitov – je bohatá na karotenoidy, ktoré sú skvelými antioxidantmi, a vďaka obsahu železa môže pozitívne pôsobiť na trávenie a krvotvorbu.

TOP informácie o kukurici

  1. Patrí medzi obilniny.
  2. Popcorn sa vyrába zo špeciálnej odrody kukurice, ktorá má tvrdšiu šupku.
  3. Je ľahko stráviteľná.
  4. Skladuje sa do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Tomáš Hofman

Ako sa kukurica suší mrazom?

Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kukurica lyofilizovná
  • Surovina Kukurica
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava kúsky kukurice
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1494 kJ / 353 kcal
  • Tuky 4,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g
  • Sacharidy 70,1 g
  • z toho cukry 1,5 g
  • Vláknina 10,6 g
  • Bielkoviny 9,5 g
  • Soľ 0,03 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z {rating_count} udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?