Lieskové orechy v 70% horkej čokoláde
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskové orechy v 70% horkej čokoláde
Informácie a výživové hodnoty
Keď otvoríte balíček, vykukne na vás kopa malých čokoládových guličiek. Tie však ukrývajú niečo špeciálne, niečo, čo osvieži ich chuť, dodá im originalitu a samozrejme chrumkavosť. Lieskové orechy sa s horkou čokoládou perfektne dopĺňajú, majú guľatý tvar a preto sú dokonale obalené z každej strany. Vyrábame ich priamo vo Světě plodů a myslíme pritom na to, ako sa vám rozkotúľajú po kuchynskej linke.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
- Skladujú sa v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia.
- Vysoký obsah horčíka v lieskových orechoch pomáha znižovať krvný tlak.
- Horká čokoláda obsahuje hromadu antioxidantov.
Zloženie | lieskové orechy, 70% horká čokoláda (kakaová hmota, cukor, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerol-polyricín-oleát; vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | vyrobené v Českej republike |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | dražované lieskové orechy v horkej čokoláde |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými, avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Tip
Zabaľte si lieskovce do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2341 kJ / 565 kcal |
Tuky | 44,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 18,9 g |
Sacharidy | 25,4 g |
z toho cukry | 19,4 g |
Vláknina | 11,1 g |
Bielkoviny | 10,7 g |
Soľ | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 114 mg |
Železo | 0,9 mg |
Horčík | 163 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Lískové ořechy v 70% hořké čokoládě
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.