Lieskové orechy lúpané pražené na sucho

od €1,98 od €1,65 bez DPH

Zvoľte variantu

Zhodili sme šupku, nemáme sa totiž za čo hanbiť! Praženie naše aróma a chuť ešte zvýraznilo, nelúpaných parťákov strčíme do vrecka. Privoňaj, zahryzni sa a už nikdy nebudeš chcieť iné.

          • jemne sladká chuť a príjemná chrumkavosť
          • jadrá veľkosti 13–15 mm
          • pražené bez pridaných tukov

Detailné informácie

50g
Skladom
€1,98
€1,65 bez DPH
500g
Skladom
€13,37
€11,14 bez DPH
3kg
Skladom
€69,90
€58,25 bez DPH
10kg (karton)
Skladom
€216,39
€180,33 bez DPH

Podrobný popis

Lieskové orechy lúpané pražené na sucho

Informácie a výživové hodnoty 

Zbavené šupky, pražené, vždy pripravené na pečenie, varenie a na rýchle desiaty. Čo to nakoniec bude, to už záleží len na vás. Môžete orechy použiť v celku alebo ich rozdrviť, alebo ich len tak maškrtiť pri pohodovom popoludní na gauči. Poslúžia aj ako chutná desiata na výlety, ktorá vám dodá poriadnu dávku energie a úplne bez námahy. Ak nie ste zrovna priaznivci šupiek, tento orech je to pravé. Sladká vôňa, perfektne chrumkavé a zrazu krémové tóny už nikdy nedostanete z hlavy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Lieskové orechy sú plody liesky obyčajnej (Corylus avellana).
  2. Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
  3. Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
  4. Sú výdatným zdrojom vlákniny.
  5. Lieskové orechy sú bohaté na proteíny.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava lúpané a pražené na sucho
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.

 

Tip

Zabaľte si orechy do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2703 kJ / 646 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,5 g
Sacharidy 17,6 g
z toho cukry 4,89 g
Vláknina 9,4 g
Bielkoviny 15,03 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Lískové ořechy blanšírovaná pražená jádra

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: