Lieskové orechy lúpané pražené na sucho

od €2,20 od €1,83 bez DPH

Zvoľte variant

Zhodili sme šupku, nemáme sa totiž za čo hanbiť! Praženie naše aróma a chuť ešte zvýraznilo, nelúpaných parťákov strčíme do vrecka. Privoňaj, zahryzni sa a už nikdy nebudeš chcieť iné.

          • odroda Piemont IGP
          • pražené na sucho
          • jemne sladká chuť

Detailné informácie

50g
Skladom
€2,20
€1,83 bez DPH
500g
Skladom
€13,69
€11,41 bez DPH

Podrobný popis

Lieskové orechy lúpané pražené na sucho

Informácie a výživové hodnoty 

Nie je orech ako orech. Tieto lieskové oriešky pochádzajú zo známej talianskej oblasti Piemont, ktorá sa nachádza v podhorí Álp. Jedná sa o prvotriednu kvalitu, ktorú chráni certifikácia zemepisného pôvodu IGP. Oblasť pestovania, ktorá zložením svojej pôdy výrazne ovplyvňuje kvalitu orechov, je tiež zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Orechy sú zbavené šupky a pražené na sucho bez kvapky oleja. Vďaka praženiu sa zvýrazní ich lahodne jemná a sladkastá chuť, ktorej sa nebudete môcť nabažiť. Rovnako ako ich sladkej orechovej vône. Špecifická chuť týchto lieskových orechov sa bude vynímať v každom sladkom pečive, a my ich naviac odporúčame maškrtiť len tak – sú totiž naozaj božské.

 liskove-orechy


TOP informácie o surovine

  1. Taliansky sa nazývajú nocciola di piemonte.
  2. Ihneď po zbere si veľkú časť úrody kúpia cukrári a výrobci luxusných čokolád.
  3. V talianskom mestečku Cortemilia sa každoročne koná slávnosť týchto orieškov Sagra della Nocciola IGP Piemonte.
  4. Obsahujú tiež mononenasýtené kyseliny, ktoré pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
  5. Sú bohaté na bielkoviny – v 100 g orechov sa ukrýva 47 % priemernej dennej dávky.
  6. Lieskové orechy sú skvelé pri učení a koncentráciu – obsahujú totiž horčík.
  7. Horčík prispieva k zníženiu únavy aj vyčerpania.

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava lúpané a pražené na sucho
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2703 kJ / 646 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,5 g
Sacharidy 17,6 g
z toho cukry 4,89 g
Vláknina 9,4 g
Bielkoviny 15,03 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy prírodné
Dieta: Bez lepku, RAW, Paleo, LCHF
Surovina: Lískové ořechy
Zpracování: Loupané, Pražené

Lískové ořechy blanšírovaná pražená jádra

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
AK Avatar autora | 10.3.2021
Tá chuť je neskutočná, mňam!