Lieskovoorechová múka z Turecka
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskovoorechová múka z Turecka
Informácie a výživové hodnoty
Viete, čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto, ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok, však? Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť vašej osvedčenej dobroty.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
- Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
- Vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke.
- Liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhradou klasickej pšeničnej múky.
Zloženie | 100% lieskové orechy |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka a SO₂. |
Krajina pôvodu | Turecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | plastové vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | múka z lieskových orechov |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. K výrobe lieskovoorieškovej múky je potrebné orechy jemne pomlieť. Najprv však musíme orechy nalúskať. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, dosku na krájanie a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Ďalej je vhodné orechy blanšírovať. Tým povolí aj tá najjemnejšia šupka, ktorá sa následne stiera pomocou textilných rukavíc. Teraz je už všetko pripravené na pomletie. Lieskovoorechová múka teda neobsahuje žiadne pridané aditíva.
Tip
Do koláča sa tiež hodí lieskový proteín, ktorý mu dodá množstvo ďalších živín!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2558 kJ / 611 kcal |
Tuky | 55,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 11,8 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bielkoviny | 15,7 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Lískové ořechy mouka
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.