Lieskovoorechová múka

€10,88 €9,07 bez DPH

Zvoľte variant

Vyhýbaš sa lepku alebo chceš len naozaj voňavú orechovú bábovku? Tak som tu ja, lieskovoorechová múka. Som veľkým zástancom bezlepkovej diéty a chutím tak isto dobre ako celé lieskové orechy.

          • skvelá bezlepková, nízkosacharidová náhrada múky
          • múka zo 100% lieskových orechov
          • bohatá na rastlinné bielkoviny a vlákninu

Detailné informácie

1kg
Skladom
€10,88
€9,07 bez DPH

Podrobný popis

Lieskovoorechová múka

Informácie a výživové hodnoty 

Viete čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že Vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok však. Upečte si proste zdravú, chutnú, a bezbolestnú formu Vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť Vašej osvedčenej dobroty.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej
  2. obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak
  4. vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke
  5. liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasickej pšeničnej múky

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy
Krajina pôvodu Turecko 
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie plastové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava múka z lieskových orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. K výrobe lieskovoorieškovej múky je potrebné orechy jemne pomlieť. Najprv však musíme orechy nalúskať. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, dosku na krájanie a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sietky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne obúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Ďalej je vhodné orechy blanšírovať. Tým povolí aj tá najjemnejšia šupka, ktorá sa následne stiera pomocou textilných rukavíc. Teraz je už všetko pripravené na pomletie. Lieskovoorechová múka teda neobsahuje žiadne pridané aditíva. 

 

Použitie

  • nahraďte za klasickú múku v receptoch
  • vhodné do sušienok, koláčov a korpusov
  • vhodné do smoothies
  • pridajte do jogurtu či tvarohu
  • obľúbenou posýpkou sladkých dezertov a tort

 

Tip

Do koláča sa tiež hodí lieskový proteín, ktorý mu dodá množstvo ďalších živín!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bielkoviny 15,7 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Lískové ořechy mouka

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: