Lieskovoorechová múka

€11,01 €9,18 bez DPH

Zvoľte variant

Vyhýbaš sa lepku alebo chceš len naozaj voňavú orechovú bábovku? Tak som tu ja, lieskovoorechová múka. Som veľkým zástancom bezlepkovej diéty a chutím tak isto dobre ako celé lieskové orechy.

          • skvelá bezlepková, nízkosacharidová náhrada múky
          • múka zo 100% lieskových orechov
          • bohatá na rastlinné bielkoviny a vlákninu

Detailné informácie

1kg
Skladom
€11,01
€9,18 bez DPH

Podrobný popis

Lieskovoorechová múka

Informácie a výživové hodnoty 

Viete čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že Vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok však. A dokonca to výborne chutí! Upečte si proste zdravú, chutnú, a bezbolestnú formu Vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť Vašej osvedčenej dobroty.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej
  2. obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak
  4. vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke
  5. liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasickej pšeničnej múky

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy
Krajina pôvodu Turecko 
Trvanlivosť min. 3–18 mesiacov
Balenie plastové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava múka z lieskových orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú lieskové oriešky?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové oriešky majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Oriešky nasypete do sietky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne obúchate. Lieskové oriešky tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orieškov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orieškov odstránia. Tie sa nakoniec pomelú na jemnú lieskoorieškovú múku. 

 

Použitie

  • nahraďte za klasickú múku v receptoch
  • vhodné do sušienok, koláčov a korpusov
  • vhodné do smoothies
  • pridajte do jogurtu či tvarohu
  • obľúbenou posýpkou sladkých dezertov a tort

 

Tip

Zabaľte si lieskovce do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové údaje na 100 g
Energia 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bielkoviny 15,7 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové údaje na 100 g
Vápnik 0 mg
Železo 0 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 0 mg
   

 

Lískové ořechy mouka

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: