Lieskovoorechová múka

€10,94 €9,12 bez DPH

Zvoľte variant

Vyhýbaš sa lepku alebo chceš len naozaj voňavú orechovú bábovku? Tak som tu ja, lieskovoorechová múka. Som veľkým zástancom bezlepkovej diéty a chutím tak isto dobre, ako celé lieskové orechy.

          • skvelá bezlepková, nízkosacharidová náhrada múky
          • múka zo 100 % lieskových orechov
          • bohatá na rastlinné bielkoviny a vlákninu

Detailné informácie

1kg
Vypredané
€10,94
€9,12 bez DPH

Podrobný popis

Lieskovoorechová múka

Informácie a výživové hodnoty 

Viete, čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto, ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok, však? Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť vašej osvedčenej dobroty.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
  2. Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
  3. Vysoký obsah horčíka je dôležitý pre znižovanie krvného tlaku a svalových kŕčov.
  4. Vysoká hladina mangánu je dôležitá vo vyváženej strave pri boji s cukrovkou.
  5. Liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhradou klasickej pšeničnej múky.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% mleté lieskové orechy – jadrá suchých plodov liesky
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka a SO₂.
Krajina pôvodu Turecko 
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie plastové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava múka z lieskových orechov
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. K výrobe lieskovoorieškovej múky je potrebné orechy jemne pomlieť. Najprv však musíme orechy nalúskať. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, dosku na krájanie a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Ďalej je vhodné orechy blanšírovať. Tým povolí aj tá najjemnejšia šupka, ktorá sa následne stiera pomocou textilných rukavíc. Teraz je už všetko pripravené na pomletie. Lieskovoorechová múka teda neobsahuje žiadne pridané aditíva. 

 

Tip

Do koláča sa tiež hodí lieskový proteín, ktorý mu dodá množstvo ďalších živín!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2627 kJ / 628 kcal
Tuky 62 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 5 g
Sacharidy 16 g
z toho cukry 5 g
Vláknina 10 g
Bielkoviny 15 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 114 mg
Železo 5 mg
Horčík 163 mg
Fosfor 290 mg
Draslík 680 mg
Sodík 0 mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy prírodné
Dieta: Bez lepku
Surovina: Lískové ořechy
Zpracování: Neloupané

Lískové ořechy mouka

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: