Nelúpané lieskové orechy
Najpredávanejšie
3 položiek celkom
Nelúpané lieskové orechy
Síce majú kabátik, no nie preto, že by bola zima, len pomáha udržať všetko čo vnútri skrývajú!
Chcem sa dozvedieť viac
Prečo práve lieskové orechy?
Orechy sú celkovo známe svojím pozitívnym vplyvom na ľudské srdce, a lieskové orechy nie sú výnimkou. Vysoký obsah mononenasýtených mastných kyselín môže pomôcť pri odbúravaní zlého LDL cholesterolu, ktorý sa zvyčajne usadzuje v cievach a spôsobuje problémy s prietokom krvi, a zvyšujú hladinu dobrého LDL cholesterolu, ktorý sa podieľa na výžive samotného srdca a ciev a odnáša tuk z ciev do pečene. Zároveň vďaka obsahu horčíka môže pomôcť znižovať krvný tlak a sú vhodné aj pre diabetikov.
- vysoký obsah antioxidantov a vitamínu E
- na suchom tmavom mieste môžu vydržať až 6 mesiacov bez toho aby prišli o svoju chuť
- kratšia doba trvanlivosti môže potom byť u lieskových orieškov v čokoláde alebo v rôznych MYXoch
Ako lieskové orechy využiť?
- spravte si domácu nutellu
- vylepšia chuť aj vzhľad dezertov
- vhodné na desiatu do školy aj do práce
- pridajte do raňajkových kaší či jogurtu
- podrvte a pridajte do rôznych jedál, napríklad do šalátu
Zaujímavosti
- plody liesky obyčajnej
- sú rozšírené po celej Európe, od teplého stredozemia, až po chladný sever Škandinávie
- hlavnými producentmi sú Turecko, Taliansko a USA
- zberajú sa obvykle v polovici jesene
- väčšinou sa nechávajú voľne spadnúť a potom sú iba zozbierané zo zeme, buď mechanicky, alebo aj ručne