Lieskové orechy pasta DOYPACK
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskové orechy maslo DOYPACK
Informácie a výživové hodnoty
Vôňa a chuť lieskových orechov vám môže pripomínať nutellu. No na tú hneď zabudnete, pretože máme pre vás zdravšiu alternatívu vyrobenú zo 100 % lieskových orechov bez pridaného cukru alebo iných aditív. Využijete ju v kuchyni do rôznych krémov alebo len tak na desiatu, vytlačené rovno z praktického znovuuzatvárateľného balenia. Je vhodná aj na cesty na doplnenie energie. Pastu si hneď obľúbite lebo je veľmi jemná a nenájdete v nej žiadne kúsky navyše. Praktické balenie zaručuje aj to, že pastu pred konzumáciou môžete pretrepať.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Ak pastu zmiešate s vodou, vznikne chutné mlieko.
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Sú chudobné na sacharidy – vhodné pre diabetikov.
- Pred pomletím sú orechy pražené aby vynikla ich chuť.
- Obsahujú veľa vitamínov, minerálov a prospešných látok pre vaše telo.
Zloženie | 100% lieskové orechy pražené |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | ČR |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľný doypack |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | pasta |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa pasta pripravuje?
Najprv niektoré orechy pražíme (arašidy a lieskové orechy). Orechy sa ešte pred mletím podrvia na malé kúsky, aby bol proces rýchlejší a efektívnejší. Nasleduje dôležitý krok – mletie orechov na pastu. Celý tento proces trvá približne 6–12 hodín. Na spracovanie sa používa koloidný mlyn s odstredivkou. Počas procesu sú orechy zbavované časti tuku a na koniec balené. Ak nechcete, aby sa vám rozpojil tuk od orechového masla, nedávajte pastu do chladničky. Najlepšie je skladovať ju v izbovej teplote bez dosahu slnečných lúčov a tepla.
Tip
Vyskúšajte lieskovce aj v inej podobe - kúsky, múka, v mliečnej čokoláde, v karamelovej alebo proteín.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2629 kJ / 628 kcal |
Tuky | 61 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,5 g |
Sacharidy | 17 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 15 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 71 mg |
Železo | 5,14 mg |
Horčík | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Zinok | mg |
Fosfor | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.