Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19191× prečítané
Zhodili sme šupku, nemáme sa totiž za čo hanbiť! Praženie naše aróma a chuť ešte zvýraznilo, nelúpaných parťákov strčíme do vrecka. Privoňaj, zahryzni sa a už nikdy nebudeš chcieť iné.
Nie je orech ako orech. Tieto lieskové oriešky pochádzajú zo známej talianskej oblasti Piemont, ktorá sa nachádza v podhorí Álp. Jedná sa o prvotriednu kvalitu, ktorú chráni certifikácia zemepisného pôvodu IGP. Oblasť pestovania, ktorá zložením svojej pôdy výrazne ovplyvňuje kvalitu orechov, je tiež zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO.
Orechy sú zbavené šupky a pražené na sucho bez kvapky oleja. Vďaka praženiu sa zvýrazní ich lahodne jemná a sladkastá chuť, ktorej sa nebudete môcť nabažiť. Rovnako ako ich sladkej orechovej vône. Špecifická chuť týchto lieskových orechov sa bude vynímať v každom sladkom pečive, a my ich naviac odporúčame maškrtiť len tak – sú totiž naozaj božské.
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a palicu na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a palicou zvrchu jemne obúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Domáce ovsené sušienky s orechmi
19.01.23 | 2974× prečítané
Nepečené vianočné guľky trikrát inak
20.12.22 | 2132× prečítané | 3 minúty
Recenzie návštevníka
Recenzie návštevníka
Recenzie návštevníka
Recenzie návštevníka
Recenzie návštevníka