Lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Informácie a výživové hodnoty
Tieto lieskové orechy k vám pricestujú až z Turecka, to však nie je všetko. U nás vo Světe plodů sme ich naviac obalili v pravej belgickej karamelovej čokoláde. Vzniklo tak množstvo guličiek zlatistej farby, ktoré si jednoducho zamilujete. Nádherne dozdobia vaše zákusky alebo ich jednoducho schrúmete pri posedení s kamarátmi.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Skladujú sa v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia.
- Zber prebieha v septembri až októbri, záleží na počasí.
- Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
- Karamelovú čokoládu vytvoríte pridaním karamelizovaného cukru do klasickej mliečnej čokolády.
Zloženie | lieskové orechy blanšírované, karamelová čokoláda (cukor, kakaové maslo, sušené mlieko, kakaová hmota, odstredené sušené mlieko, karamelizovaný cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma, korenie, prírodná vanilková aróma), leštidlo |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | vyrobené v Českej republike |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | dražované lieskové orechy v karamelovej čokoláde |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými, avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Tip
Zabaľte si lieskovce do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2341 kJ / 562 kcal |
Tuky | 31,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15,5 g |
Sacharidy | 43,4 g |
z toho cukry | 39,9 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bielkoviny | 8,9 g |
Soľ | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 114 mg |
Železo | 0,9 mg |
Horčík | 163 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.