Lieskové orechy v 31,9% karamelovej čokoláde

Náš produkt
€12,66 €10,55 bez DPH

Zvoľte variant

Sme najkrajšie a troška samoľúbe, pretože nás práve vymáčali v dokonalej karamelovej čokoláde. Chutíme bombasticky – sladko a jemno! Karamelová čokoláda sa rozpustí... chrum! A už zasa šuští vrecko! 

Detailné informácie

500g
Skladom
€12,66
€10,55 bez DPH

Podrobný popis

Lieskové orechy v 31,9% karamelovej čokoláde

Informácie a výživové hodnoty 

Tieto lieskové orechy k vám pricestujú až z Turecka, to však nie je všetko. U nás vo Světe plodů sme ich naviac obalili v pravej belgickej karamelovej čokoláde. Vzniklo tak množstvo guličiek zlatistej farby, ktoré si jednoducho zamilujete. Nádherne dozdobia vaše zákusky alebo ich jednoducho schrúmete pri posedení s kamarátmi.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
  2. Skladujú sa v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia.
  3. Zber prebieha v septembri až októbri, záleží na počasí.
  4. Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
  5. Karamelovú čokoládu vytvoríte pridaním karamelizovaného cukru do klasickej mliečnej čokolády.

 

Základná špecifikácia
Zloženie lieskové orechy blanšírované, karamelová čokoláda (cukor, kakaové maslo, sušené mlieko, kakaová hmota, odstredené sušené mlieko, karamelizovaný cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma, korenie, prírodná vanilková aróma), leštidlo
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu vyrobené v Českej republike
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava dražované lieskové orechy v karamelovej čokoláde
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými, avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia. 

 

Tip

Zabaľte si lieskovce do desiatonosiča a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2415 kJ / 581kcal
Tuky 43,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 16,6 g
Sacharidy 36,9 g
z toho cukry 33,8 g
Vláknina 3,5 g
Bielkoviny 10,6 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 114 mg
Železo 0,9 mg
Horčík 163 mg
Vitamín C 7,5 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: