Lieskovoorieškové kúsky 2 - 4 mm

€14,17 €11,81 bez DPH

Zvoľte variant

Kto by nechcel krásne ozdobené torty či dezerty? Ale ako ušetriť čas? Jednoducho! My sme ich nasekali a na Tebe je už tá kreatívna časť práce, tak sa predveď! 

          • praktické kúsky zo 100% lieskových orechov
          • vhodné nielen na ozdobu dezertov a pečiva
          • vhodné pre bezlepkovú diétu

Detailné informácie

1kg
Skladom
€14,17
€11,81 bez DPH

Podrobný popis

Lieskovoorieškové kúsky 2 - 4 mm

Informácie a výživové hodnoty 

Lieskové oriešky sú zdravé, chutné, chrumkavé, ale to už najskôr dobre viete. My Vám ich prinášame v jemne podrvenej forme, aby sme Vám uľahčili každodennú prípravu Vašich obľúbených jedál. Hodia sa napríklad na zdobenie zákuskov, alebo do jogurtu či ovsenej kaše. Ich drobné kúsky chutia rovnako dobre ako celé jadrá a dokonca nemusíte ani toľko hrýzť. Je to teda skvelá pochúťka bez zbytočnej námahy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej
  2. obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol
  3. vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak
  4. vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke
  5. obsahujú množstvo vitamínu B1

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy
Krajina pôvodu Turecko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť 2 - 4 mm
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú lieskové oriešky?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové oriešky majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Oriešky nasypete do sietky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne obúchate. Lieskové oriešky tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orieškov sa potom spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orieškov odstránia. 

 

Použitie

  • zdravé pečenie
  • vhodné ako desiata do školy či do práce
  • vhodné na cesty a výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • pridanie do rôznych jedál

 

Tip

Až budete plánovať ďalší božský koláč, vyskúšajte aj našu lieskovoorechovú múku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2525 kJ / 611 kcal
Tuky 55,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 8,6 g
Bielkoviny 15,7 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: