Lieskovoorieškové kúsky 2–5 mm

€17,34 €14,45 bez DPH

Zvoľte variant

Kto by nechcel krásne ozdobené torty či dezerty? Ale ako ušetriť čas? Jednoducho! My sme ich nasekali a na Tebe je už tá kreatívna časť práce, tak sa predveď! 

          • praktické kúsky zo 100 % lieskových orechov
          • vhodné nielen na ozdobu dezertov a pečiva
          • vhodné pre bezlepkovú diétu

Detailné informácie

1kg
Skladom
€17,34
€14,45 bez DPH

Podrobný popis

Lieskovoorieškové kúsky 2–5 mm

Informácie a výživové hodnoty 

Lieskové oriešky sú zdravé, chutné, chrumkavé, ale to už najskôr dobre viete. My vám ich prinášame v jemne podrvenej forme, aby sme Vám uľahčili každodennú prípravu vašich obľúbených jedál. Hodia sa napríklad na zdobenie zákuskov, alebo do jogurtu či ovsenej kaše. Ich drobné kúsky chutia rovnako dobre ako celé jadrá a dokonca nemusíte ani toľko hrýzť. Je to teda skvelá pochúťka bez zbytočnej námahy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
  2. Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
  3. Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
  4. Vysoká hladina mangánu pomáha v boji proti cukrovke.
  5. Obsahujú množstvo vitamínu B1.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lieskové orechy – jadrá suchých plodov liesky
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Turecko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť 2–5 mm
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa spracovávajú lieskové oriešky?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové oriešky majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Oriešky nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne obúchate. Lieskové oriešky tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orieškov sa potom spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orieškov odstránia. 

 

Tip

Až budete plánovať ďalší božský koláč, vyskúšajte aj našu lieskovoorechovú múku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2627 kJ / 628 kcal
Tuky 62 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 5 g
Sacharidy 16 g
z toho cukry 5 g
Vláknina 10 g
Bielkoviny 15 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 114 mg
Železo 5 mg
Horčík 163 mg
Fosfor 290 mg
Draslík 680 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: