Lieskový 45% raw proteín
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskový 45% RAW proteín
Informácie a výživové hodnoty
Hľadáte posilnenie na každý deň? Lieskový proteín vám dodá kopec energie a tiež skvele chutí. Je to rastlinný proteín vytvorený iba z lieskových jadier, bez pridaných aditív. Pridajte ho napríklad do koláča, alebo ho zalejte mliekom a vytvorte tak shake, vhodný je ale aj do krupicovej alebo ovsenej kaše. A keď k nemu pridáte sušené ovocie či oriešky, zažijete ohňostroj chutí. Tento proteín nie je určený len pre športovcov, pokiaľ teda holdujete zdravému životnému štýlu, zaručene nestúpite vedľa.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Proteín sa inak nazýva bielkovina.
- Rastlinný proteín je stráviteľnejší, ako ten živočíšny.
- Vhodný pre vegetariánov a vegánov.
- Vysoký obsah horčíka z lieskových orechov pomáha znižovať krvný tlak.
- Mononenasýtené kyseliny obsiahnuté v lieskových orechoch pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
Zloženie | 100% prášok z lieskových orechov, 45 % bielkovina |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Gruzínsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | prášok |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Čo je to proteín?
Proteín, alebo tiež bielkovina sa nachádza v každom z nás. Je to základný stavebný materiál ľudského tela a tiež iných živočíchov. Bielkoviny tvoria napríklad svaly, kosti, zuby, nechty a tiež samotnú kožu. Avšak v priebehu života nám bunky v tele odumierajú, a sú nahradzované novými mladými bunkami. K stavbe nových buniek sa využívajú práve bielkoviny, a práve preto sú dôležité pre náš každodenný život. Každá bielkovina obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktorých však v rastlinnom proteíne nájdeme spravidla menej ako v živočíšnom. Ich výhodou je to, že menej zaťažujú tráviaci systém.
Ako sa vyrába proteínový prášok?
Proteínový prášok už dnes kúpite naozaj v každom obchode. Aj spôsobov výroby takéhoto prášku je niekoľko. Základným spôsobom je sušenie východzej suroviny. Iným spôsobom je iontová výmena, pri ktorej sa bielkoviny od východzej suroviny oddeľujú na základe elektrických nábojov. V súčasnosti sa však najviac využíva metóda CFM (Cross Flow Micronization), kedy sa bielkoviny oddeľujú pomocou skríženého toku cez keramické filtre.
Tip
Zakúpte si aj lieskovoorechovú múku a upečte si chutný zdravý koláč bez ťažko stráviteľného lepku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1793 kJ / 426 kcal |
Tuky | 15,48 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,45 g |
Sacharidy | 27,44 g |
z toho cukry | 7,7 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 44,31 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.