Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8952× prečítané
Lámeš si hlavu, ako na tie najlepšie limetkovej tartaletky? Nezúfaj, ja Ti pomôžem! Som prášok zo šťavy aj kôry tých najlepších limetiek a Tvojím výtvorom dodám tak skvelú chuť, že sa budeš olizovať až za ušami!
Náš limetkový prášok pochádza z kvalitných a chemicky neošetrených plodov. Pre jeho výrobu sa využívají celé limetky, a to vrátane kôry, ktorá zjemní ich výraznú citrusovú chuť. Nech už pripravujete mojito, ranné palacinky, marinádu alebo sa chystáte dobiť mexickú kuchyňu, trocha limetkového prášku zvýrazní každý pokrm a dodá mu príjemnú kyslosť. Prášok sa nenechá zahanbiť ani v domácej zmrzline či miešaných nápojoch – využitiu sa skrátka medze nekladú.
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu ako rovnako veľké balenie mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 gramov ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry ani prímesi naviac – len 100 gramov čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.
Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a na rozdiel od ovocných štiav a pyré sa lyofilizovaný prášok pri správnom skladovaní nekazí.“
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazai pri teplotách –55 až –100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa limetky melú na jemný prášok.
Prečo sme do balenia s ovocnými práškami pridali silikagel?
22.12.21 | 2537× prečítané | 5 minút
Limetkový cheesecake s pistáciovým korpusom
07.10.21 | 4029× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Limetka lyofilizovaná prášok