Lyofilizovaná mäta čokoládová

€17,93 €14,94 bez DPH

Zvoľte variant

Som mäta čokoládová a tentoraz ma usušili mrazom, aby som si dlhšie udržala svoju intenzívnu chuť a vôňu. Namoč ma a budem ako čerstvá. Zalej ma vodou a dostaneš osviežujúci nápoj s čokoládovými tónmi!

          • ako prísada, ale aj na zdobenie
          • pestovaná bez použitia pesticídov a herbicídov
          • lyofilizácia - šetrný spôsob sušenia

Detailné informácie

1.5g
Vypredané
€17,93
€14,94 bez DPH

Podrobný popis

Lyofilizovaná mäta čokoládová

Informácie a výživové hodnoty 

Sušenie mrazom zachováva pôvodné živiny, vôňu a chuť, takže mätu môžete použiť ako sušenú ozdobu, alebo ju namočiť do vody a následne použiť ako čerstvú surovinu. Na tanieri bude nielen milým, ale aj chutným a výživným doplnkom. Krásne vynikne v rôznych domácich drinkoch a limonádach, ktoré osvieži netradičnou chuťou i svojou farebnosťou.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. pestované bez pesticídov
  2. pestované bez herbicídov
  3. vhodné pre vegánov, vegetariánov aj alergikov
  4. mäta sušená lyofilizáciou
  5. široké využitie v kuchyni

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% lyofilizované výhonky mäty čokoládovej
Krajina pôvodu Španielsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie plastová nádobka
Veľkosť nešpecifikované
Úprava lyofilizované výhonky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Jeme aj očami! Preto som sa rozhodol jedlé sušené kvety zaradiť do ponuky. Slúžia predovšetkým na zdobenie, avšak taktiež nádherne dochucujú Vaše jedlá. Niektoré z nich majú zaujímavý chuťový profil, napr. nechtík. Pri výbere som sa zameral na tie najkrajšie a najvoňavejšie kvety, aby ste mali z jedla ten najlepší pôžitok."

 

Ako prebieha proces lyofilizácie?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C.

 

Použitie

  • ideálne do omáčok, mäsa
  • do jogurtov alebo müsli
  • ozvláštnite s nimi kocky ľadu
  • do miešaných nápojov
  • príprava a zdobenie dezertov, šalátov a iných pokrmov

 

Tip

Vyrobili sme pre Vás aj zdravé RAW tyčinky so sušenými jedlými kvetmi Purple a Yellow!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: