Machovka lyofilizovaná (mrazom sušená)

€6,27 €5,23 bez DPH

Zvoľte variant

Mám jemne kyselkavú chuť a zásobu vitamínu C. Že vraj som vzácna potravina a ťažko sa zháňam v supermarketoch. To vo Světě plodů ma nájdeš dokonca chrumkavú!

          • 100% mrazom sušené ovocie
          • poctivá kyslá chuť machovky bez pridaného cukru a aditív
          • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Detailné informácie

25g
Skladom
€6,27
€5,23 bez DPH

Podrobný popis

Machovka lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Machovka, čiže Physalis, je jedna z najčastejších ozdôb tort či drinkov práve vďaka svojmu atraktívnemu vzhľadu a lístkom, ktoré tvarom pripomínajú lampión. My sme ju pre vás pripravili v netradičnej podobe, a to mrazom sušenú. Vďaka sušeniu mrazom si machovka zachová farbu, chuť i nutričné ​​hodnoty, ale zmení sa jej konzistencia - je krásne chrumkavá! Aj v tejto podobe však vynikne ako vzhľadom, tak aj chuťou v každom z vašich kulinárskych výtvorov.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. sušená pôsobí močopudne
  2. prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje
  3. príjemná chrumkavá konzistencia
  4. pred zmrazením starostlivo dozreté
  5. skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% machovka
Krajina pôvodu Litva
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie dóza s viečkom
Typ sušenia sušenie mrazom
Veľkosť 25 g
Úprava celé kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!

 

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • dekorácia drinkov, nápojov a limonád

 

Tip

Zabaľte si machovku do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 367 kJ / 1532 kcal
Tuky 11 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g
Sacharidy 43,9 g
z toho cukry 43,9 g
Vláknina 27,3 g
Bielkoviny 10,3 g
Soľ 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: