💥 15% ZĽAVA na Mikulášske MYXy s kódom: MIKULAS15. Len do vypredania zásob. 💥

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0757

Machovka lyofilizovaná

Mám jemne kyselkavú chuť a zásobu vitamínu C. Že vraj som vzácna potravina a ťažko sa zháňam v supermarketoch. To vo Světě plodů ma nájdeš dokonca chrumkavú!

  • 100% mrazom sušené ovocie
  • poctivá kyslá chuť machovky bez pridaného cukru a aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny a farbu
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Ovocie:

Machovka lyofilizovaná

Informácie o produkte

Machovka, čiže Physalis, je jedna z najčastejších ozdôb tort či drinkov práve vďaka svojmu atraktívnemu vzhľadu a lístkom, ktoré tvarom pripomínajú lampión. My sme ju pre vás pripravili v netradičnej podobe, a to mrazom sušenú. Vďaka sušeniu mrazom si machovka zachová farbu, chuť i nutričné ​​hodnoty, ale zmení sa jej konzistencia – je krásne chrumkavá! Aj v tejto podobe však vynikne ako vzhľadom, tak aj chuťou v každom z vašich kulinárskych výtvorov.

TOP informácie o lyofilizovanej machovke

  1. Sušená pôsobí močopudne.
  2. Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
  3. Príjemná chrumkavá konzistencia.
  4. Pred zmrazením starostlivo dozreté.
  5. Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie machovka celá lyofilizovaná
  • Surovina Machovka
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
  • Spracovanie Kúsky
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava celé plody machovky peruánskej
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1532 kJ / 367 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g
  • Sacharidy 43,9 g
  • z toho cukry 43,9 g
  • Vláknina 27,3 g
  • Bielkoviny 10,3 g
  • Soľ 0,01 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 0 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?