Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Machovka lyofilizovaná

Mám jemne kyselkavú chuť a zásobu vitamínu C. Že vraj som vzácna potravina a ťažko sa zháňam v supermarketoch. To vo Světě plodů ma nájdeš dokonca chrumkavú!

  • 100% mrazom sušené ovocie
  • poctivá kyslá chuť machovky bez pridaného cukru a aditív
  • šetrné sušenie zachová živiny a farbu

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
6,59 € / ks
2 ks
-5%
6,59 € / ks
3 ks
a viac
-10%
6,59 € / ks

Vaša cena

6,59 €

Tovar môžete mať už 25. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

9 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 € 25. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Machovka lyofilizovaná

Informácie o produkte

Machovka, čiže Physalis, je jedna z najčastejších ozdôb tort či drinkov práve vďaka svojmu atraktívnemu vzhľadu a lístkom, ktoré tvarom pripomínajú lampión. My sme ju pre vás pripravili v netradičnej podobe, a to mrazom sušenú. Vďaka sušeniu mrazom si machovka zachová farbu, chuť i nutričné ​​hodnoty, ale zmení sa jej konzistencia – je krásne chrumkavá! Aj v tejto podobe však vynikne ako vzhľadom, tak aj chuťou v každom z vašich kulinárskych výtvorov.

TOP informácie o lyofilizovanej machovke

  1. Sušená pôsobí močopudne.
  2. Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
  3. Príjemná chrumkavá konzistencia.
  4. Pred zmrazením starostlivo dozreté.
  5. Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné ​​hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.

Zaujímavosti a recepty

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

Ako skladovať potraviny sušené mrazom

22.03.21 | 1507× prečítané | 5 minut

Lyofilizácia

Lyofilizácia

15.12.20 | 539× prečítané | 4 minuty

Základné špecifikácie
  • Zloženie mochyně lyofilizovaná celá
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava celé plody mochyně peruánské
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Machovka
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1532 kJ / 367 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g
  • Sacharidy 43,9 g
  • z toho cukry 43,9 g
  • Vláknina 27,3 g
  • Bielkoviny 10,3 g
  • Soľ 0,01 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Machovka lyofilizovaná

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?