Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 24014× prečítané
💥 15% ZĽAVA na Mikulášske MYXy s kódom: MIKULAS15. Len do vypredania zásob. 💥
Mám jemne kyselkavú chuť a zásobu vitamínu C. Že vraj som vzácna potravina a ťažko sa zháňam v supermarketoch. To vo Světě plodů ma nájdeš dokonca chrumkavú!
Alternatívne produkty z kategórie Ovocie:
Machovka, čiže Physalis, je jedna z najčastejších ozdôb tort či drinkov práve vďaka svojmu atraktívnemu vzhľadu a lístkom, ktoré tvarom pripomínajú lampión. My sme ju pre vás pripravili v netradičnej podobe, a to mrazom sušenú. Vďaka sušeniu mrazom si machovka zachová farbu, chuť i nutričné hodnoty, ale zmení sa jej konzistencia – je krásne chrumkavá! Aj v tejto podobe však vynikne ako vzhľadom, tak aj chuťou v každom z vašich kulinárskych výtvorov.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite!“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií