Majoránka lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Majoránka lyofilizovaná (mrazom sušená) kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Z historického hľadiska bola majoránka viac obľúbená v liečiteľstve, kde pomáhala pri opuchoch a dýchacích ťažkostiach. Teraz je ale jedným z korenín, ktorá používame každý deň. Trebárs zemiaková polievka bez majoránky? Len tá predstava nás desí. Preto, až sa ju nabudúce rozhodnete robiť, skúste pre zmenu vyskúšať našu lyofilizovanú verziu a budete príjemne prekvapení čerstvou výraznou chuťou.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- chutí skoro ako čerstvá
- pôvodne pochádza zo Stredomoria
- verilo sa , že utvrdí lásku novomanželov
- používa sa zmes listov a kvetov
- skladuje sa pri 15 ° C s nulovou vlhkosťou
Zloženie | 100% majoránka |
Krajina pôvodu | Litva |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | dóza s viečkom |
Typ sušenia | sušenie mrazom |
Veľkosť | 10 g |
Úprava | kúsky majoránu |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pára), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Použitie
- ochutenie potravín, hlavne mäsa a rýb
- na pizzu, cestoviny
- do omáčok, nátierok
- do polievok
- do šalátov
Tip
Vyskúšajte si spraviť vegan cestoviny spolu s našimi koreninami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.