Maliny lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Maliny lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Informácie a výživové hodnoty
Keďže z kvality chceme čo najviac vyťažiť, tak sme si pre vás nechali naše celé kusy lyofilizovaných malín rozdrviť na prášok! A dobre sme urobili. Sladkokyslé maliny pestované bez zbytočných zlepšovákov v neďalekom Srbsku, je to, čo nám najviac chuťou a kvalitou vyhovuje. V Nemecku sa surovina následne lyofilizuje a drví na prášok. Do prášku žiadne cukry alebo stabilizátory nepridávame, je to teda 100% poctivá porcia lyofilizovaných malín!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú zachované.
- Pred zmrazením sú maliny starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce.
- Maliny pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Sú bez prídavku cukru a iných aditív.
- Prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom.
Zloženie | 100% malinový prášok |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Srbsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | jemný prášok |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.
Ako sa maliny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa maliny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kusy malín. Po lyofilizácií sa maliny melú na jemný prášok.
Tip
Ak máte chuť si na malinách pochrumkať, máme ich aj v celku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1169 kJ / 279 kcal |
Tuky | 2,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 33,3 g |
z toho cukry | 33,3 g |
Vláknina | 32,6 g |
Bielkoviny | 9 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 24 mg |
Železo | 0,8 mg |
Horčík | 23 mg |
Fosfor | 30 mg |
Draslík | 184 mg |
Sodík | 4 mg |
Vitamín C | 17,6 mg |
Vitamín B2 | 0,1 mg |
Vitamín B3 | 0,68 mg |
Maliny lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.