Mandle v mliečnej čokoláde so škoricou
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mandle v mliečnej čokoláde so škoricou
Informácie a výživové hodnoty
Máme pre vás kvalitné mandle, ktoré sú vďaka svojmu obalu vnútri jemné a krémové. Pochádzajú zo Španielska v kvalite supreme S14, čo znamená že sú jedny z najväčších. Sú obalené v kvalitnej mliečnej čokoláde, ktorá sa v ústach krásne rozplýva a vylepšuje mandľovú sladkastú chuť. Navyše sme ich obalili aj do cejlónskej škorice, ktorej chuť je síce ostrá, no stále sladkastá, tak sa najviac hodí na prípravu takýchto sladkých dobrôt. Vychutnajte si túto jedinečnú kombináciu, ktorú pre vás pripravila mamička jedného z našich majiteľov.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne.
- 10 dní pre dodaním pre nás mandle začnú lúpať, čiže sú pre Vás čerstvo nalúpané.
- Odroda mandlí Late flowering zaručuje, že je mandľa sladká a neobsahuje amygdalín.
- Mandle pôsobia ako prírodný antioxidant.
- Škorica má veľa pozitívnych účinkov na naše telo.
Zloženie | mandle, mliečna 32% čokoláda z ČR (cukor, kakaový prášok, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerolpolyricinoleát; vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), škorica |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | dražované mandle |
Obchodná trieda | celé jadrá mandlí |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Aké mandle poznáme?
Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku. Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi – mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.
Tip
Zabaľte si mandle do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2361 kJ / 567 kcal |
Tuky | 39,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15,4 g |
Sacharidy | 41,1 g |
z toho cukry | 40,4 g |
Vláknina | 4,9 g |
Bielkoviny | 10,5 g |
Soľ | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Meď | mg |
Horčík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín E | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.