Mandle lúpané plátky z USA

€8,19 €6,83 bez DPH

Zvoľte variant

Vo Světě plodů ma vyzliekli donaha! To už by som snáď radšej bola pražená alebo údená. Ale jedno im musím nechať - mám oveľa hladšiu pokožku, lepšie vyzerám a som jemná a chrumkavá!

          • hodím sa perfektne na dekoráciu všetkých dezertov
          • vysoko návyková (nielen pre oko)
          • nefumigované = neošetrujú nás žiadnym plynom, ktorý ničí mikroorganizmy

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,19
€6,83 bez DPH

Podrobný popis

Mandle lúpané plátky z USA

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám jemne sladké, krémové mandle. Pochádzajú z USA, majú vysokú kvalitu, pretože sa vyrábajú z celých jadier mandlí. Pripravili sme ich pre Vás nakrájané na plátky pre ľahké a rýchle použitie. Tak isto sú blanšírované, čiže Vám nebude robiť starosti žiadna šupka, rovno s nimi do koláča! Sú ale vysoko návykové kvôli ich mandľovej vôni, krásnej krémovej farbe a sladkej chuti. Nezjedzte ich ešte pred tým, než ich použijete na zdobenie Vašich dobrôt. Nie nadarmo patria mandle medzi najobľúbenejšie orechy.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne
  2. nefumigované = neošetrujú ich žiadnym plynom, ktorý ničí mikroorganismy
  3. neobsahujú žiadne ďalšie aditíva
  4. poznáme dva druhy mandlí - horké a sladké
  5. mandle znižujú riziko ochorení krvného obehu

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné plátky mandlí
Krajina pôvodu USA
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava blanšírované plátky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Hlavnými producentmi blanšírovaných mandlí je Kalifornia a Španielsko. Hnedé mandľové jadrá sú ošetrené prehriatou parou, kedy pokožka semien bobtná a je vytlačená medzi dva gumové válce a odstránená. Ďalej sa mandle sušia a podľa potreby predávajú k ďalšiemu spracovaniu. Blanšírované mandle majú svetlú slonovinovú farbu - skoro bielu, mandľovú chuť, ktorá je však slabšia oproti nelúpaným jadrám."

 

Aké mandle poznáme?

Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi - mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov alebo müsli
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do rôznych šalátov a iných pokrmov

 

Tip

Pre Váš budúci koláč zdobený mandľovými plátkami určite vyskúšajte našu jemnú mandľovú múku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2642 kJ / 631 kcal
Tuky 52 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,2 g
z toho cukry 4,8 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 18,3 g
Soľ <0,025 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Mangán  mg
Meď  mg
Horčík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: