Mandle lúpané plátky

€6,30 €5,25 bez DPH

Zvoľte variant

Vo Světě plodů ma vyzliekli donaha! Oproti ostatným som teraz krásne hladká, jemná i chrumkavá. So mnou žiadnu prácu mať nebudeš, do koláča ma môžeš dať rovno tak, ako som.

          • perfektné na zdobenie slaných aj sladkých dobrôt
          • plátky z celých mandlí
          • bez šupky

Detailné informácie

500g
Skladom
€6,30
€5,25 bez DPH

Podrobný popis

Mandle lúpané plátky

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame vám jemne sladké, krémové mandle. Pochádzajú z USA, majú vysokú kvalitu, pretože sa vyrábajú z celých jadier mandlí. Pripravili sme ich pre vás nakrájané na plátky pre ľahké a rýchle použitie. Tak isto sú blanšírované, čiže vám nebude robiť starosti žiadna šupka, rovno s nimi do koláča! Sú ale vysoko návykové kvôli ich mandľovej vôni, krásnej krémovej farbe a sladkej chuti. Nezjedzte ich ešte pred tým, než ich použijete na zdobenie vašich dobrôt. Nie nadarmo patria mandle medzi najobľúbenejšie orechy.

druhy-prirodnich-mandli-natural-cele


5 vecí, ktoré ste o tejto surovine nevedeli

  1. Nasadí korunu nielen koláčom, ale aj krémovým polievkam alebo obloženým chlebíčkom.
  2. Pred nakrájaním na plátky sa musí blanšírovať, teda zbaviť hnedej šupky.
  3. Mandle patria medzi najzdravšie potraviny na svete.
  4. Neobsahujú žiadne ďalšie aditíva.
  5. Mandle pôsobia ako prírodný antioxidant.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné plátky mandlí
Alergény  Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu USA
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava blanšírované plátky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované
 
 

Poznámka nákupcu

Hlavnými producentmi blanšírovaných mandlí je Kalifornia a Španielsko. Hnedé mandľové jadrá sú ošetrené prehriatou parou, kedy pokožka semien bobtná a je vytlačená medzi dva gumové válce a odstránená. Ďalej sa mandle sušia a podľa potreby predávajú k ďalšiemu spracovaniu. Blanšírované mandle majú svetlú slonovinovú farbu - skoro bielu, mandľovú chuť, ktorá je však slabšia oproti nelúpaným jadrám.
 
mandle

 

Aké mandle poznáme?

Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi – mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.

mandleSK_bílá kopie

Tip

Pre váš budúci koláč zdobený mandľovými plátkami určite vyskúšajte našu jemnú mandľovú múku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2642 kJ / 631 kcal
Tuky 52 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,2 g
z toho cukry 4,8 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 18,3 g
Soľ <0,025 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Mangán  mg
Meď  mg
Horčík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy prírodné
Dieta: Bez lepku, Paleo, LCHF
Surovina: Mandle
Zpracování: Loupané, Nepražené

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: