Mandle lúpané plátky z USA
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mandle lúpané plátky z USA
Informácie a výživové hodnoty
Prinášame vám jemne sladké, krémové mandle. Pochádzajú z USA, majú vysokú kvalitu, pretože sa vyrábajú z celých jadier mandlí. Pripravili sme ich pre vás nakrájané na plátky pre ľahké a rýchle použitie. Tak isto sú blanšírované, čiže vám nebude robiť starosti žiadna šupka, rovno s nimi do koláča! Sú ale vysoko návykové kvôli ich mandľovej vôni, krásnej krémovej farbe a sladkej chuti. Nezjedzte ich ešte pred tým, než ich použijete na zdobenie vašich dobrôt. Nie nadarmo patria mandle medzi najobľúbenejšie orechy.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne.
- Nefumigované = neošetrujú ich žiadnym plynom, ktorý ničí mikroorganismy.
- Neobsahujú žiadne ďalšie aditíva.
- Poznáme dva druhy mandlí – horké a sladké.
- Mandle pôsobia ako prírodný antioxidant.
Zloženie | 100% prírodné plátky mandlí |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | USA |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | blanšírované plátky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Hlavnými producentmi blanšírovaných mandlí je Kalifornia a Španielsko. Hnedé mandľové jadrá sú ošetrené prehriatou parou, kedy pokožka semien bobtná a je vytlačená medzi dva gumové válce a odstránená. Ďalej sa mandle sušia a podľa potreby predávajú k ďalšiemu spracovaniu. Blanšírované mandle majú svetlú slonovinovú farbu - skoro bielu, mandľovú chuť, ktorá je však slabšia oproti nelúpaným jadrám."
Aké mandle poznáme?
Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi – mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.
Tip
Pre váš budúci koláč zdobený mandľovými plátkami určite vyskúšajte našu jemnú mandľovú múku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2642 kJ / 631 kcal |
Tuky | 52 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 4 g |
Sacharidy | 19,2 g |
z toho cukry | 4,8 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 18,3 g |
Soľ | <0,025 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Mangán | mg |
Meď | mg |
Horčík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.