Mandle v slanom arašidovom karameli
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mandle v slanom arašidovom karameli
Informácie a výživové hodnoty
Sú jemné aj chrumkavé, sladké aj slané. Vzali sme naše mandle v slanom karamelu a obalili ich v mliečnej čokoláde. Niečo tomu ale chýbalo, chceli sme jedinečnú chuť plnú orieškových tónov a sladkej mliečnej čokolády. Pridali sme preto do čokolády arašidovú pastu, ktorá krásne zvýrazní chuť mandlí a štipkou soli sme to dotiahli k dokonalosti. Čokoláda sa nám však zdala byť málo sladká, tak čo s tým? Nechceli sme tam pridávať obyčajný cukor, ktorý by narušil krémovú konzistenciu čokolády. Tak padla myšlienka na smotanové salko a fungovalo to perfektne! Čokoládová krusta sa vďaka tomu jemne rozplýva na jazyku, je príjemne sladká a krémová a krásne si notuje s orechmi. Chutia ako zákusok, to musíte ochutnať!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne
- nahradí sladkosti, dezerty aj cukrovinky
- soľ doplňuje chuť čokolády a zvýrazňuje karamel
- poznáme dva druhy mandlí - horké a sladké
- mandle sú pražené na sucho bez oleja
Zloženie | mandle, arašidy, salko, cukor, morská soľ, kakaový prášok, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sójový lecitín, emulgátor (polyglycerol-polyricin-oleát), vanilkový extrakt Bourbon Madagaskar |
Krajina pôvodu | ČR |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | pražené mandle |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Mandle v slanom karameli máme v ponuke už dlho a hoci sú výborné, k úplnému pocitu zhrešenia mi tam stále niečo chýbalo. Inšpiroval som sa americkými sladkostiami s arašidovým maslom a čokoládou. Ta sladko-slaná chuť a krémové tóny sú presne to, čo z našich mandlí robia niečo unikátne pre český a slovenský trh! Do mliečnej čokolády sme pridali arašidovú pastu pre výraznejšiu orechovú arómu a Salko, ktoré mi evokuje sladkú, jemnú a smotanovú chuť, ktorú mám s karamelom spojenú od detstva. Teraz je to perfektné! "
Aké mandle poznáme?
Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Horké mandle obsahujú veľké množstvo amygdalínu, ktorý je pre telo vo veľkých množstvách škodlivý, preto väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké, ktoré amygadlín obsahujú len trochu, alebo vôbec. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou i bez nej, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo dokonca ako múku. Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi - mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.
Použitie
- zdravé maškrtenie alebo odmena po náročnom dni
- do jogurtov alebo müsli
- vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
- príprava a zdobenie dezertov
- občerstvenie pre každú návštevu
Tip
Zabaľte si mandle do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Meď | mg |
Horčík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín E | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.