Mandľová múka

€27,48 €22,90 bez DPH

Zvoľte variant

Hľadanie dokončené, tak už si ma našiel - tú najlepšiu mandľovú múku na makrónky! So mnou ich budeš mať jemné, vláčne a chrumkavé zakaždým, takže sa už nemáš na čo vyhovárať! Smiem prosiť, majster cukrár?

          • najlepšia voľba k dokonalým makronkám
          • vhodná alternatíva múky pre bezlepkovú diétu 
          • surovina je v BIO kvalite

Detailné informácie

1kg
Skladom
€27,48
€22,90 bez DPH

Podrobný popis

Mandľová múka BIO

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám jemne namletú múku z lúpaných blanšírovaných mandlí v bio kvalitě. Je mletá tak akurát, nie je extrémne jemná, robí z cesta lepivú hmotu ale zase nie toľko, aby v trúbe vyskočila na povrch a spravila zvrásnený tvar upečenej makrónke. Taktiež nepohlcuje príliš tekutiny z cesta, takže dosiahnete chcenú konzistenciu. Hodí sa pri pečení makróniek, sušienok alebo cukroviniek. Navyše sú pomleté bez šupky a tak majú aj krásnu mandľovú farbu bez iných neželaných prímesí.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. je mletá tak, aby vyhovovala výrobe makróniek
  2. bezlepková a navyše zdravšia alternatíva klasickej múky
  3. neobsahuje žiadne ďalšie aditíva
  4. poznáme dva druhy mandlí - horké a sladké
  5. jemne mletá zo 100% lúpaných mandlí (bez šupky)

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% BIO mandľová múka
Krajina pôvodu Taliansko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie plastové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava múka
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
 
 

 

Aké mandle poznáme?

Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi - mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.

 

Použitie

  • náhrada za klasickú bielu múku
  • na pečenie sušienok, cukroviek
  • ideálna na pečenie makróniek
  • RAW pečenie
  • dá sa konzumovať aj surová

 

Tip

Pečiete koláč s našou múkou? Čo tak tomu dodať tú pravú mandľovú chuť a vôňu a pridať aj jadrá mandlí na vrch či mandľovú pastu do plnky?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2523 kJ / 604 kcal
Tuky 52 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 4,9 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 1,9 g
Bielkoviny 18 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 236 mg
Železo 3,57 mg
Draslík 679 mg
Meď 0 mg
Horčík 0 mg
Sodík 0 mg
Vitamín E 26 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: