Mandľová múka
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mandľová múka
Informácie a výživové hodnoty
Prinášame vám jemne namletú múku z lúpaných blanšírovaných mandlí v bio kvalitě. Je mletá tak akurát, nie je extrémne jemná, robí z cesta lepivú hmotu ale zase nie toľko, aby v trúbe vyskočila na povrch a spravila zvrásnený tvar upečenej makrónke. Taktiež nepohlcuje príliš tekutiny z cesta, takže dosiahnete chcenú konzistenciu. Hodí sa pri pečení makróniek, sušienok alebo cukroviniek. Navyše sú pomleté bez šupky a tak majú aj krásnu mandľovú farbu bez iných neželaných prímesí.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Je mletá tak, aby vyhovovala výrobe makróniek.
- Bezlepková a navyše zdravšia alternatíva klasickej múky.
- Neobsahuje žiadne ďalšie aditíva.
- Poznáme dva druhy mandlí – horké a sladké.
- Jemne mletá zo 100 % lúpaných mandlí (bez šupky).
Zloženie | 100% mandľová múka |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka a SO₂. |
Krajina pôvodu | Taliansko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | plastové vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | múka |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Aké mandle poznáme?
Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi – mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.
Tip
Pečiete koláč s našou múkou? Čo tak tomu dodať tú pravú mandľovú chuť a vôňu a pridať aj jadrá mandlí na vrch či mandľovú pastu do plnky?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2523 kJ / 604 kcal |
Tuky | 52 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 22 g |
z toho cukry | 1,9 g |
Bielkoviny | 18 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 236 mg |
Železo | 3,57 mg |
Draslík | 679 mg |
Vitamín E | 26 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.