Mandľová múka Extra Fine

€16,27 €13,56 bez DPH

Zvoľte variant

Keď chceš mať piškót ako hodváb a páperie, som tu pre Teba! Pečenie so mnou bude bez chybičky a budem sa len rozplývať na jazyku.

          • skvelá bezlepková, nízkosacharidová náhrada múky
          • z lúpaných mandlí - neobsahuje šupky
          • dodá orechový nádych Tvojim dezertom

Detailné informácie

1kg
Skladom
€16,27
€13,56 bez DPH

Podrobný popis

Mandľová múka Extra Fine

Informácie a výživové hodnoty 

Prinášame Vám jemne namletú múku z mandlí Marcona. Táto odroda pochádza zo Španielska, mandle sú sladké a majú vysokú kvalitu. Vieme, že nemáte čas na mletie orechov, a tak sme ich pripravili priamo pre Vás. Jemne namleté orechy pre rýchle a ľahké použitie. Múka obsahuje iba 100% prírodné jadrá mandlí. Navyše sú pomleté bez šupky a tak majú aj krásnu mandľovú farbu bez iných neželaných prímesí. Vhodná je pre profesionálov ale aj pre domácich kuchtíkov.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne
  2. bezlepková a navyše zdravšia alternatíva klasickej múky
  3. neobsahujú žiadne ďalšie aditíva
  4. poznáme dva druhy mandlí - horké a sladké
  5. jemne mletá zo 100% lúpaných mandlí (bez šupky)

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné mandle
Krajina pôvodu Španielsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie plastové vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava jemne mletá múka
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda Marcona

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
 

 

Aké mandle poznáme?

Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Pretože horké mandle obsahujú škodlivú látku amygdalín, väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi - mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.

 

Použitie

  • náhrada za klasickú bielu múku
  • na pečenie
  • piškóta
  • RAW pečenie
  • do rôznych iných pokrmov (na zahustenie)

 

Tip

Pečiete koláč s našou múkou? Čo tak tomu dodať tú pravú mandľovú chuť a vôňu a pridať aj jadrá mandlí na vrch či mandľovú pastu do plnky?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2657,3 kJ / 653,3 kcal
Tuky 51,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 3,5 g
Sacharidy 18,6 g
z toho cukry 4,2 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 20,4 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 236 mg
Železo 3,57 mg
Draslík 679 mg
Vitamín E 26 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: