Mandľové kúsky lúpané 2–4 mm
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mandľové kúsky lúpané 2–4 mm
Informácie a výživové hodnoty
Prinášame vám drobné kúsky mandlí. Vieme, že nemáte čas na sekanie orechov, a tak sme ich pripravili priamo pre vás. Jemné kúsky orechov pre rýchle a ľahké použitie. Navyše sú vyrobené zo 100 % blanšírovaných mandlí a tak vám nebude v krásnom mandľovom vzhľade prekážať žiadna šupka. Používajú ich profesionáli ale aj domáci kuchtíci. Krásne ozdobia nejeden koláč či doplnia plnku. My sme ich pre vás nakrájali a na vás už je tá kreatívna časť.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne.
- Nahradia nezdravé posypy a sú vhodné pre bezlepkovú diétu.
- Neobsahujú žiadne ďalšie aditíva.
- Poznáme dva druhy mandlí – horké a sladké.
- Kúsky zo 100 % lúpaných mandlí (bez šupky).
Zloženie | 100% prírodné mandle |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | USA |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | 2–4 mm |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Aké mandle poznáme?
Mandle nie sú iba jedny, vedeli ste, že sa delia podľa typu, chuti, kvality, veľkosti a odrody? Poznáme sladké mandle a horké. Horké mandle obsahujú veľké množstvo amygdalínu, ktorý práve vo veľkých množstvách je pre telo škodlivý, preto väčšinou v ponuke nájdete iba tie sladké, ktoré amygadlín obsahujú len trochu alebo vôbec. Medzi najobľúbenejšie odrody patria napríklad odrody Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podľa typu spracovania ich nájdete so škrupinou a bez, so šupkou alebo blanšírované, kúsky, plátky alebo ako múku.
Trieda alebo kvalita mandlí závisí na počte škrabancov, zlomkov, drtí a či je prítomná nejaká prímes. Podľa veľkosti ich môžeme triediť hneď niekoľkými spôsobmi – mm, oz, g. Viac sa dočítate v našich článkoch.
Tip
Zdobíte koláč s našimi kúskami? Čo tak tomu dodať tú pravú mandľovú chuť a vôňu a vyskúšať mandľovú múku na korpus či mandľovú pastu do plnky?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2428 kJ / 590 kcal |
Tuky | 53 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 3,9 g |
Sacharidy | 19 g |
z toho cukry | 4,6 g |
Vláknina | 9,9 g |
Bielkoviny | 21 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Meď | mg |
Horčík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín E | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.