Mandľové maslo v prášku

€14,15 €11,79 bez DPH

Zvoľte variant

Som z pravých mandlí, no vážne! Pomleli ma na jemný prášok a konečne ma môžeš pridať všade, kde by pasta robila neplechu a múka bola málo jemná. Psst! Na jazyku sa rozplyniem ako krém!

          • pražené jemne mleté mandle
          • s výrazne nižším obsahom tukov
          • v kontakte s vodou sa mení na krémovú pastu

Detailné informácie

184g
Skladom
€14,15
€11,79 bez DPH

Podrobný popis

Mandľové maslo v prášku

Informácie a výživové hodnoty 

Mandľové maslo v prášku sme pre Vás pripravili z dôvodu, aby sme Vám pečenie či varenie ešte trochu uľahčili. Prášok je prenosný a ľahko skladovateľný. Na rozdiel od orechových masiel v podobe pasty sa v prípade prášku nemusíte starať o oddeľovanie tukovej zložky od zbytku suroviny. Prášok ostáva po celý čas jemný a pri správnom skladovaní vydrží naozaj dlho. Dochutiť krém, kašu alebo jogurt nebolo nikdy jednoduchšie!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  • skladujte v tme a suchu, v dobre uzatvorenej nádobe bez vetracích otvorov
  • nutrične bohatý produkt 
  • existuje viac ako 30 druhov mandlí pestovaných komerčne
  • pridaním cukru a vody vytvoríte výborný marcipán
  • práškové maslo obsahuje menej tukov a teda aj menej kalórií

Základná špecifikácia
Zloženie  
Krajina pôvodu  
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie  
Veľkosť nešpecifikované
Úprava prášok
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 
 
 
Ako sa orechové maslo v prášku vyrába?
 
Výroba orechových masiel v prášku sa od klasických orechových pást veľmi nelíši. Začiatok procesu je jasný, orechy je nutné pražiť a následne podrviť na menšie kúsky. To aby sme urýchlili nasledujúce spracovávanie. Podrvené orechy sa ďalej melú a lisujú až kým sa z nich neodstráni väčšina tukov. Práve tu je viditeľný rozdiel v porovnaní s výrobou orechových pást, tie sa totiž lisujú kratšiu dobu a zachovajú si tak výrazne viac tukov ako prášok. Výsledkom procesu je teda prášok s výraznou orechovou chuťou, naozaj nízkym obsahom tukov, vysokým obsahom vlákniny a tiež množstvom orechového proteínu.
 

 

Použitie

  • na zahustenie omáčok
  • pridanie do cesta 
  • pri výrobe smoothie
  • ochutí Vaše ovsené vločky
  • pečenie keksov i zákuskov

 

Tip

Vyskúšajte tiež mandľovú pastu a zistite tak, čo Vám pri pečení najviac vyhovuje!   

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ / kcal
Tuky g
z toho nasýtené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bielkoviny g
Soľ g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik mg
Železo mg
Horčík mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: