Mango lyofilizované (mrazom sušené) plátky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Mango lyofilizované (mrazom sušené) plátky
Informácie a výživové hodnoty
Mango z obchodu nám chutí, no keďže k nám cestuje z veľkej diaľky, žatva často krát prebieha príliš skoro. Na pult v obchode teda mango vyložia skôr, ako je dostatočne dozreté. Takto strácame možnosť ochutnať pravú chuť manga, ktorá je príjemne sladká a svieža. Preto sme sa rozhodli pre vás mango lyofilizovať priamo tam, kde vedia, ako ho správne pestovať. Vďaka šetrnému sušeniu sa z výrobku odparí všetka voda, no chuť, vôňa a živiny naďalej ostávajú. Mango je bez cukru a iných aditív, pestované bez fytohormónov a iných chemických látok.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Mangovníky pochádzajú z Ázie.
- Množstvo druhov mangovníkov je ohrozených z dôvodu odlesňovania.
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú lyofilizáciou zachované.
- Pestované bez fytohormónov a chemických postrekov.
- Obsahujú vitamíny C, B, E a betakarotén, bohaté na draslík, horčík, zinok a mangán.
Zloženie | 100% mango |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Thajsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | plátky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
"Pôvodne sme ponúkali iné mrazom sušené mango, ale stávalo sa, že obsahovalo zvyšky šupiek alebo tvrdej dužiny z okolia jadra. Nové plátky manga týmto problémom predchádzajú – sú ručne krájané a zbavené všetkých nedostatkov. Navyše sa mi podarilo zabezpečiť fancy kvalitu, kedy sú všetky plody dozreté, krásne sladké a majú nadýchanú a jemnú štruktúru, ktorá sa lepšie konzumuje."
Ako sa mango suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa mango varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky manga.
Tip
Zabaľte si plátky manga do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1493 kJ / 357 kcal |
Tuky | 1,79 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 89,3 g |
z toho cukry | 78,5 g |
Vláknina | 10,7 g |
Bielkoviny | 3,57 g |
Soľ | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.