Marhule lyofilizované (mrazom sušené)

od €8,60 od €7,17 bez DPH

Zvoľte variant

Už na pohľad sme krásne mesiačiky plné farieb. Po otvorení nášho balenia Ťa neohromí iba náš vzhľad, okúzli Ťa aj naša sladká vôňa. Pribaľ si väčšie balenie, lebo nás zješ na jeden záťah.

          • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • chuť sladká rovnako ako pri čerstvej variante
          • zloženie vitamínov a minerálov rovnaké ako v čerstvých marhuliach

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,60
€7,17 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€23,22
€19,35 bez DPH
500g
Skladom
€38,19
€31,83 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladom
€109,60
€91,33 bez DPH

Podrobný popis

Marhule lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Marhule obľubujeme najmä v lete, kedy si ich kupujeme vo veľkom, následne zavarujeme alebo varíme džemy či detské výživy. To však nie je to isté, ako krásne sladký, čerstvý plod. Preto sme sa ich rozhodli vysušiť mrazom, aby ste si na nich mohli pochutiť po celý rok. Sú skoro ako čerstvé, pretože chutia, voňajú a vyzerajú rovnako, akurát sú bez vody a navyše príjemne chrumkajú. Tieto marhule pochádzajú zo Srbska, kde ich pestujú do poslednej sekundy a preto sú pred vysušením krásne dozreté a sladké. Taktiež sú pestované bez použitia fytohormónov a iných chemických látok. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. strom marhuľa obyčajná pochádza z Číny
  2. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  3. bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok
  4. bez prídavku cukru a iných aditív
  5. bohaté na provitamín A, vitamín C, draslík a fosfor

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% marhule
Krajina pôvodu Srbsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava mesiačiky
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Lyofilizované marhule beriem od srbských dodávateľov. Majú krásne oranžové plody a k udržaniu farebnosti nepoužívajú siričitany ani iné aditíva. Sú chrumkavé, ľahké a príjemne sladké. Na 100 g sušenej suroviny je potreba pozbierať 650 g tej čerstvej, ktorá sa následne umyje, zbaví jadra a nakrája na mesiačiky. Srbi ich vypestujú a následne tiež sami usušia, takže my nemusíme prevážať ťažké náklady plné zbytočnej vody."

 

Ako sa marhule sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa marhule varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako mesiačiky marhúľ.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Máte radi marhule na sto spôsobov? Čo takto ochutnať našu proteínovú tyčinku čokomarhuľa

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1526 kJ / 364 kcal
Tuky 0,91 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,06 g
Sacharidy 84 g
z toho cukry 50 g
Vláknina 20 g
Bielkoviny 6,1 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Meruňky lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: