Marhule lyofilizované (mrazom sušené)

od €8,86 od €7,38 bez DPH

Zvoľte variant

Už na pohľad sme krásne mesiačiky plné farieb. Neohromí Ťa iba náš vzhľad, ale po otvorení nášho balenia Ťa okúzli aj naša sladká vôňa. Pribaľ si väčšie balenie, lebo nás zješ na jeden záťah.

          • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • sladká chuť ako u čerstvej variante
          • zloženie vitaminov a minerálov rovnaké ako v čerstvých marhuliach

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,86
€7,38 bez DPH
300g (3x100g)
Skladom
€23,93
€19,94 bez DPH
500g
Skladom
€39,27
€32,73 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladom
€112,69
€93,91 bez DPH

Podrobný popis

Marhule lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Marhule môžeme dostať najmä na leto, kedy si ich kupujeme na veľké množstvá aby sme si ich zavarili alebo urobili z nich džemy, detské výživy. Tak príde zima a marhule nikde. Preto sme sa rozhodli marhule vysušiť mrazom, aby ste si na nich pochutnali po celý rok. Sú skoro ako čerstvé, pretože chutia, voňajú a vyzerajú rovnako, akurát sú bez vody a tak príjemne chrumkajú. Pochádzajú zo Srbska, kde ich pestujú do poslednej sekundy a preto sú pred vysušením krásne dozreté a sladké. Marhule sú pestované bez použitia fytohormónov a iných chemických látok. 

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované
  2. bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok
  3. bez prídavku cukru a iných aditív
  4. bohaté na provitamín A, vitamín C, draslík a fosfor
  5. brzdia procesy starnutia, zlepšujú pokožku, vlasy a nechty

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% marhule
Krajina pôvodu Srbsko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava mesiačiky
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Lyofilizované marhule beriem od srbských dodávateľov. Majú krásne oranžové plody a nepoužívajú k udržaniu farebnosti siričitany ani iné aditíva. Sú chrumkavé, ľahké a príjemne sladké. Na 100 g sušenej suroviny je potreba pozbierať 650 g tej čerstvej, ktorá sa následne umyje, zbaví jadra a nakrája na mesiačiky. Srbi si ich ako vypestujú, tak sami usušia, takže neprevážame zbytočnú vodu a ťažké náklady."

 

Ako sa marhule sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa marhule varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr džem, ako kusy marhúľ.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Mate radi marhule na sto spôsobov? Čo tak ochutnať našu proteínovú tyčinku čokomarhuľa

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1526 kJ / 364 kcal
Tuky 0,91 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,06 g
Sacharidy 84 g
z toho cukry 50 g
Vláknina 20 g
Bielkoviny 6,1 g
Soľ 0,0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg
   

 

Meruňky lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: