Masala omáčka lyofilizovaná (mrazom sušená)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Masala omáčka lyofilizovaná (mrazom sušená)
Informácie a výživové hodnoty
Čo tak si priniesť trošku Indie k vám domov? Masala omáčka je pôvodom práve odtiaľ a v preklade znamená zmes korenia. Skladá sa z rôznych druhov korenia a zeleniny, ktoré ako celok dodávajú príjemnú a plnú chuť každému pokrmu. Indovia sú skvelí gurmáni, ktorí sa s chuťou jedla radi pohrávajú, preto sme sa rozhodli touto kuchyňou inšpirovať a vytvorili sme našu masala omáčku. Neobsahuje žiadne glutamany, éčka alebo stabilizujúce látky. Ide o čistú zmes lyofilizovanej zeleniny a prírodného korenia.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Masala je pôvodom z Indie a v preklade znamená zmes korenia.
- Neobsahuje žiadne éčka, glutamany, dochucovadlá.
- Lyofilizáciou sa odstraňuje voda, no chuť sa koncentruje.
- Z malého balíčka si viete pripraviť až 8 porcií.
- Pochádza z českej domácej výroby.
Zloženie | soľ, korenie, kurkuma, kokosové mlieko, paradajka, cibuľa, koriander, bobkový list |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | lyofilizovaná omáčka vo forme prášku |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa omáčka suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa omáčka varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizovaná masala.
Tip
Masala nie je jediná, ktorú sme pre vás nechali zlyofilizovať. Čo tak skúsiť lyofilizovaný prášok cesnaku alebo zázvoru?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.