Masala omáčka lyofilizovaná (mrazom sušená)

Unikátne
Značka: SVĚT PLODŮ
€7,95 €6,63 bez DPH

Zvoľte variant

Vysušili ma mrazom, aby si ma mohol ochutnať nie len v Indii, ale aj u Teba doma! Pripravíš ma v priebehu minúty. Tak na čo čakáš? Koho oslníš svojimi kulinárskymi schopnosťami?

Detailné informácie

50g
Skladom
€7,95
€6,63 bez DPH

Podrobný popis

Masala omáčka lyofilizovaná (mrazom sušená)

Informácie a výživové hodnoty

Čo tak si priniesť trošku Indie k Vám domov? Masala omáčka je pôvodom práve odtiaľ a v preklade znamená zmes korenia. Skladá sa z rôznych druhov korenia a zeleniny, ktoré ako celok dodávajú príjemnú a plnú chuť každému pokrmu. Indovia sú skvelí gurmáni, ktorí sa s chuťou jedla radi pohrávajú, preto sme sa rozhodli touto kuchyňou inšpirovať a vytvorili sme našu masala omáčku. Neobsahuje žiadne glutamany, éčka alebo stabilizujúce látky. Ide o čistú zmes lyofilizovanej zeleniny a prírodného korenia.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. masala je pôvodom z Indie a v preklade znamená zmes korenia
  2. neobsahuje žiadne éčka, glutamany, dochucovadlá
  3. lyofilizáciou sa odstraňuje voda, no chuť sa koncentruje
  4. z malého balíčka si viete pripraviť až 8 porcií
  5. pochádza z českej domácej výroby

 

Základná špecifikácia
Zloženie soľ, korenie, kurkuma, kokosové mlieko, paradajka, cibuľa, koriander, bobkový list
Krajina pôvodu Česká republika
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava lyofilizovaná omáčka vo forme prášku
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa omáčka suší mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa omáčka varila pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizovaná masala.

 

Použitie

  • do polievok a omáčiek
  • na ochutenie mäsa
  • predovšetkým na ochutenie kuracieho mäsa
  • hodí sa k ryži, cestovinám, kuskusu a cíceru
  • všeobecne ako korenie

 

Tip

Masala nie je jediná, ktorú sme pre Vás nechali zlyofilizovať. Čo tak skúsiť lyofilizovaný prášok cesnaku alebo zázvoru

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasýtené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bielkoviny  g
Soľ  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: