Maslové karamelové kúsky
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Maslové karamelové kúsky
Informácie a výživové hodnoty
Karamel patrí medzi obľúbené sladkosti už po celé desaťročia. Mäkké karamelové cukríky sú favoritom väčšiny detí, tvrdší karamel uprednostňujú cukrári po celom svete a s jeho pomocou tvoria jedinečnej dezerty, využívajú ho ako farbivo alebo v ňom obaľujú orechy. Možností, ako využiť karamel je skrátka nespočetne veľa. Naše karamelové kúsky sú ideálne najmä do teplých ranných kaší, ako ozdoba dezertov, zmrzliny alebo ich môžete chrumkať len tak, až budete mať nabudúce chuť na niečo sladké.Ako karamelové kúsky vyrábame? Karamel sa vyrába zahrievaním cukru, ktorý pri zvýšenej teplote tuhne a tvorí krásne lesklú zlatistú hmotu, tá sa následne vyleje na plech, vychladne a stuhne a vzniknutá tvrdá hmota sa roztriešti na tieto malé kúsky.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Tmavý karamel sa zahrieva maximálne na 195 °C.
- Majú rôzne tvary aj veľkosti od 0,5 mm až po 8 mm.
- Kryštáliky karamelu sa vo vlhkom prostredí zlepia k sebe.
- Pôvod slaného karamelu je dobre známy, pochádza z Francúzska z druhej polovice 20. storočia.
- Do karamelu sa používa maslo, mlieko alebo smotana podľa toho, akú chuť a konzistenciu chceme.
Zloženie | aromatický karamel s maslom a smotanou (cukor, glukózový sirup, voda, maslo, smotana, soľ, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | zipper / kartón |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
„Karamel, a hlavne ten mliečny, mám rád od detstva. Občas ma prepadne chuť pridať si do ovsenej kaše s jablkami trochu karamelu, ale ráno sa často ponáhľam a polevy zo supermarketu ma po prečítaní zložení odrádzajú. Keď to chce len štipku sladkého tónu alebo finesy na tanier, hodí sa mať v kuchyni práve tento púder. Je krásne jemný, takže sa počas sypania cez čajové sitko rovnomerne rozpráši, nádherne vonia a chutí naozaj ako poctivý mliečny karamel.“
Tip
Zabaľte si karamel do produktívnej krabičky a pridajte si kúsky do desiaty aj v práci!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1800 kJ / 430 kcal |
Tuky | 13 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 8,3 g |
Sacharidy | 60,5 g |
z toho cukry | 60,5 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 15,7 g |
Soľ | 1,54 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.